Een magisch verhaal, 140 tekens per keer

Man tweet Harry Potter-boeken regel voor regel naar J.K. Rowling-hatende Trump-supporter

dinsdag, 14. februari 2017

Als je als journalist een Twitter-ruzietje start met één van de grootste schrijfsters ooit, en daarbij gaat zeggen dat haar boeken ruk zijn, dan vraag je om de bemoeienis van… bijzondere fans. Het is exact wat Trump-sympathisant Piers Morgan overkwam; na zijn Twitter-beef met J.K. Rowling kreeg hij de wraak van een boekwinkel-eigenaar over zich heen. 140 tekens per keer.

Simon Key is zijn naam, en hij heeft op moment van schrijven zo’n 300 tweets van de geplande 32.567 tweets naar Morgan verstuurd. De ‘drama’ begon toen Morgan op Amerikaanse televisie betoogde dat Trumps reisverbod geen Moslim-verbod was en hem de mond werd gesnoerd, iets wat J.K. Rowling alleen maar kon toejuichen.

In een andere tweet grijpt Rowling terug naar een prijs die ze ontving voor Harry Potter and the Half-Blood Prince; haar boek versloeg destijds de autobiografie van Piers Morgan. #StillHurts. Savage. De Britse journalist noemde haar werk vervolgens “gewauwel”, waarna een superfan opstond.

Key, de eigenaar van Big Green Bookshop in Londen, zag de Rowling-haat van Piers Morgan en bedacht dat iemand hem maar eens een lesje moest leren. Een lesje in Harry Potter, wel te verstaan. Maar wat doe je als iemand de boeken nooit zelf zal openen? Dan tweet je het verhaal, regel voor regel. Zie hier de eerste regels van The Philosopher’s Stone:

Helaas, Morgan is nog altijd niet overtuigd. Maar met alle support die Rowling krijgt en de lovende woorden die het twitteraccount Big Green Bookshop ontvangt voor zijn Harry Potter-tweets, is het duidelijk dat Potterheads niet met zich laten sollen. Nu hopen dat er geen boetes voor copyright-schending de hoek om komen kijken.

Comments