Hierdoor werd Ted wakker naast een ananas

The Pineapple Incident – How I Met Your Mothers grootste mysterie onthuld

vrijdag, 03. maart 2017

In negen seizoenen How I Met Your Mother zijn ontelbaar veel vragen opgeroepen en beantwoord, maar er was jarenlang één mysterie die alle fans van de serie slapeloze nachten opleverde. Eén moment, zo vaag en mysterieus dat zelfs de knapste koppen op het internet geen antwoord konden geven op de vraag: waar komt toch die verrekte ananas vandaan?

Nóg mysterieuzer dan Barneys baan, nog verwarrender dan Ted en Marshalls avontuur nadat ze een broodje aten bij een concert; het moment dat Ted wakker wordt naast een wildvreemde vrouw en - nog veel belangrijker - een ananas, wordt hieronder uitgelegd.

Wat voorafging aan de exotische verrassing
Wie How I Met Your Mother heeft gezien weet dat Ted veel nadenkt over zijn leven. Wie hij moet daten, hoe het met zijn vrienden gaat, wat hij voor saus bij zijn burger eet; elke gedachtegang wordt een keer of tien herhaald. Zo gaat Ted veilig door het leven, tot ongenoegen van Marshall en Lily, die maar kritiek blijven uiten op hoe Ted te veel over alles nadenkt.

Maar Ted zou ook het hoofdpersonage van de serie niet zijn als hij zich niet compleet in de nesten zou werken door iets als overmatig alcoholgebruik. Het is precies wat gebeurt; na het drinken van vijf shotjes Red Dragon (op recept van Carl de barman) verliest Ted bewustzijn:

The mo(u)rning after – het ananasincident
Hoewel Ted met zijn typisch grote bek schreeuwt dat hij nog prima kan nadenken na het drinken van tig shotjes, weet hij de volgende ochtend niet meer wie er naast hem ligt. De dame in kwestie lijkt zich het een en ander nog te kunnen herinneren, maar er worden belangrijkere vragen opgeroepen. Hoe kwam Ted in het holst van de nacht aan een ananas, en wat doet die nu naast zijn bed?

De ooggetuigen
Naast de ananas en wildvreemde vrouw in zijn slaapkamer heeft Ted meer overgehouden aan de vijf shotjes: een verstuikte enkel en een verbrande jas. Gelukkig waren zijn vrienden minder dronken. Volgens Marshall en Lily belde hij tijdens zijn dronkenschap regelmatig Robin en klom hij daarnaast op een tafel om karaoke te zingen. Natuurlijk viel hij ervan af, waarna de twee Ted naar zijn slaapkamer brachten. Maar dat verklaart de ananas niet…

Wanneer Ted Barney belt en erachter komt dat hij in zijn badkuip ligt te slapen, vraagt hij de Barnicle de pak van zijn lijf. Ted kwam blijkbaar weer de kroeg in na 1 uur en dreigde om Robin te bellen, waarna Barney zijn jas in de fik stak en Ted na enkele minute plezier weer naar bed bracht. Weer geen ananas…

De leugen
Gelukkig ontdekt Ted dat iemand een telefoonnummer op zijn lichaam heeft geschreven; na een belletje blijkt het dat barman Carl de dronkenlap onder zijn hoede nam nadat hij om 3 uur ’s ochtends weer de bar inloopt. Hier ontmoet hij Trudy, het meisje, in de vrouwen-WC’s, maar wanneer Ted haar de volgende ochtend wakker maakt weet ze niets over de ananas. Toekomst-Ted neemt het woord over en verkondigd dat hij nooit achter de afkomst van de ananas is gekomen, maar de dvd-extra’s laten iets anders zien.

De waarheid
Vanaf aflevering 10 uit seizoen 1 tot de komst van de dvd-box van alle negen seizoenen HIMYM weet niemand waar de fuck de ananas vandaan komt. Op de extra’s van die dvd-verzameling vinden we dan eindelijk verlossing: Ted heeft de ananas gestolen, en niet zomaar van een willekeurig persoon…

Er is namelijk één man in heel de serie waar Ted naast een akelige vorm van respect ook een schijthekel aan heeft - hij is tevens de enige man in de serie met een boot en de ex-man van zijn ex-vriendin Zoey. Inderdaad, de ananas is van The Captain, die volgens een eeuwenoude zeemanstraditie het exotische stuk fruit buiten zijn deur heeft staan. Wow.

Comments