Zelfs de snelweg ging hem niet te snel

Dronken gast valt in slaap op auto en rijdt 22 kilometer mee

dinsdag, 23. mei 2017

Je kent het wel: je stapt uit een kroeg en komt erachter dat je deze avond net iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Terwijl je hersenen erom schreeuwen dat je zo snel mogelijk ergens in slaap moet vallen, doe je extreme moeite om naar huis te komen. Maar ach, onderweg zie je iets veel comfortabelers. Een, uhh… auto, bijvoorbeeld.

Dat is in ieder geval wat een man in Memphis, Amerika, overkwam. Waar velen van ons dat stemmetje in ons hoofd wegdrukken en moedig door naar ons eigen bed stappen, besloot hij dat het tijd werd voor een dutje. Maar hij had waarschijnlijk niet verwacht dat hij maar liefst 22 kilometer verderop uit dat dutje zou ontwaken.

[sensei:site:44:content_block;embed_dronken_autoslaper]

Oké, je hebt besloten op een auto te gaan slapen, maar hoe pak je dat aan? De motorkap of het dak van de auto lijken de beste keus, maar onze dronkenman besloot voor het onverwachte te gaan: de kofferbak. En dat is maar beter ook, want als hij ergens anders op de auto was gaan liggen, hadden de chauffeur en zijn bijrijder ongetwijfeld iets gezien, en hadden wij minder om te lachen.

35 centimeter. Zo breed is de kofferbak grofweg, en hoewel dat nog niet eens genoeg is om van je rug op je zij te rollen, viel de dronken man erop in slaap. En vast ook, want hij heeft evenveel meegemaakt van zijn dollemansrit als auto-eigenaar Carl Webb, die na een barbecue-avond nietsvermoedend in zijn auto stapt en op weg naar huis gaat. Hij reed zelfs de snelweg op!

[sensei:site:44:content_block;embed_dronken_autoslaper2]

Gelukkig spotte een politieagent dat er iemand achterop een auto lag die over de snelweg reed, waarna hij de auto direct aanhield. Of meneer en mevrouw zich er van bewust zijn dat er iemand op de kofferbak ligt, was de vraag aan de inzittenden. Nee, ze wisten van niets, het zonnescherm op de achterste ruit was immers net stuk gegaan en stond omhoog. Holy shit.

Hoe de dronken gast het overleefd heeft is een raadsel, maar het leek de politieagent alsof een richeltje op de kofferbak van de auto, en de houding waarop hij in slaap viel, samen net genoeg waren om zijn aanwezigheid op de auto te garanderen. En dat is maar beter ook, want als hij eraf was gevallen zou er 100% zeker een auto over hem heen hebben gescheurd. Toen hij wakker werd, was meteen duidelijk dat hij stomdronken was: bij het opstaan wilde hij direct de snelweg oplopen en het verkeer tegemoet lopen. Volgende keer gewoon in de bosjes in slaap flikkeren, dus.

Comments