Van Rogers vermommingen tot Stans zeemeeuw-angst

De beste terugkerende grappen uit American Dad die je nog niet zijn opgevallen

woensdag, 24. mei 2017

Je zult het misschien niet doorhebben, maar American Dad gaat al weer veertien seizoenen mee. Dat betekent ruim 200 afleveringen aan Roger die te heftig reageert, Steve die wanhopig een meisje probeert te scoren en Stan die zijn relatie in het gareel probeert te houden. En dat betekent ook een hele rits aan terugkerende grappen.

Hieronder vind je een paar van zulke terugkerende grappen, die waarschijnlijk alleen die-hard American Dad-fans op zijn gevallen. Zelfs als je elke aflevering twee keer hebt gezien, zullen dingen als Stans boeken je zijn ontglipt. Maar geen paniek, hier vind je ze:

Opening credits
Aan de start van elke aflevering horen we Stan het bekende openingsliedje zingen, waarbij hij met zijn auto naar het hoofdkwartier van de CIA toesnelt. Elke aflevering duikt Roger naast hem op, en elke keer heeft hij weer een andere outfit aan.

Kranten
Tevens in de openingscredits: hilarische krantenkoppen.

Stelio Kontos
Opeens was daar Stelio Kontos, een pestkop die vroeger Stan lastig viel en zich in een bepaald aflevering bezighoudt met Steve en Roger. Het muzieknummer dat hem elke keer begeleidt wanneer hij een scene inloopt, is zo episch dat hij een terugkerende grap werd. Stelio duikt nog een paar keer op in de rest van American Dad.

De boeken

Zeemeeuwen
Een andere terugkerende grap is Stans angst voor zeemeeuwen, die hij gelukkig ‘kwijtraakt’ in de aflevering Choosey Wives Choose Smith. Dit doet hij onder andere met de hulp van Rogers zeemeeuw-vriendje Ira, waarmee ze samen vastzitten op een klein afgelegen eilandje ergens in de oceaan.

De naam Ira komt, net als Stans gekke angst, later in American Dad nog terug. Wanneer Roger het alterego van een regisseur aanneemt, kiest hij namelijk voor de naam Ira Siegal.

Creepy dude met kikker
Verreweg de meest verontrustende terugkerende grap uit American Dad, is de mysterieuze gast die een bizarre liefdesverhouding heeft met… een kikker. What the fuck, Seth MacFarlane?!

Toshi
Arme Toshi, niemand kan hem verstaan, terwijl hij misschien wel het slimste personage is van heel American Dad. Zo had hij al heel vroeg door dat Roger eigenlijk een Alien is. Tja, jammer dat hij dat aan niemand kwijt kan.

Rogers drugs- en alcoholprobleem

Airport guys
De Amerikaanse (stem)acteur J.B. Smoove komt door de seizoenen heen regelmatig terug. Zijn leukste optreden is toch wel als de twee vliegveldbeveiligers Leslie en zijn kameraad zonder naam. Stan en Roger sturen wel eens een sms’je naar een van de twee, waarbij ze altijd dingen zeggen als “Text from my boy Rog. But it better not be a butt. Oh, there’s an attachment. It’s downloading. Please don’t be a butt. Oh come on now, that’s a white ass butt!”

Rogers vermommingen

Stans outfit

High School-bord en andere borden/vlaggen
Voor de oplettende kijker: in American Dad worden regelmatig grappige boodschappen op borden en dergelijke gezet. Vaak zijn ze te vinden op openbare locaties als de High School.

Comments