Fijne Comic Sans-dag!

10 feiten over Comic Sans, ’s werelds meest gehate font

maandag, 03. juli 2017

Sinds 2009 is er een feestdag waar vele internetgangers spontaan hun hoofden van tegen het beeldscherm aanslaan. Een feestdag die een van de populairste fonts van de afgelopen 20 jaar viert, want elke eerste vrijdag van de maand juli staat in het teken van… Comic Sans.

Weet je niet wat Comic Sans is, wees dan erg blij dat het je nog nooit is opgevallen dat deze op het eerste oog mooie font te pas en te onpas gebruikt wordt door iedereen die denkt zijn (saaie) werk op te kunnen fleuren. Talloze reclames, websites en zelfs bedrijfslogo’s gebruiken Comic Sans, en dat ten onvrede van het hele internet. Want een beetje creativiteit houden we wel van, maar van creativiteit is geen sprake wanneer íedereen hetzelfde gebruikt.

Maar waar komt die Comic Sans-haat nou eigenlijk vandaan? En zijn er nog dingen die we moeten weten over de meest gebruikte font die we in onze levens tegen het lijf zullen lopen en herkennen? Hieronder staat alles voor je op een rijtje, in de vorm van 10 feiten over ’s werelds meest gehate font.

Comments