Je moet iets doen bij een 200ste binge-sessie

Een losgeslagen Friends-fan heeft elk kopje koffie van de personages geteld

dinsdag, 04. juli 2017

Friends is zo’n serie die je eigenlijk tot in de eeuwigheid zult kunnen blijven kijken. Een momentopname van de jaren ’90; een blast from the past gecombineerd met heerlijke humor en… koffie. Omdat de serie al zo lang mee gaat zullen sommige fans toch al aan hun dertigste kijk-sessie zijn begonnen, want er zijn mensen die echt geen genoeg kunnen krijgen van Friends.

Tja, elke keer dat je zo’n serie kijkt zullen andere dingen opvallen. De ene keer schreeuw je elke aflevering “THEY WERE ON A BREAK”, de andere keer ben je jaloers op Ross omdat, nouja, omdat Rachel. Maar er zijn ook fans die ergens anders op letten – zo ook op koffie. Want jij weet nog niet hoeveel bakkies pleur er in totaal door de vrienden zijn gedronken, tot vandaag.

Kit Lovelace is de naam van de doorgeslagen fan, die tien seizoenen en dus 236 afleveringen met een notitieblok zat te turven hoeveel koppen koffie er doorheen werden gejaagd (via Twitter). In totaal zijn dat er 1.154; niet slecht van de vriendengroep, ook al hangen ze elke dag rond in een koffiebar.

Mocht je denken dat meneer Lovelace het daarbij houdt, dan heb je het fout. Hij is namelijk ook nog eens nagegaan hoeveel koffie elk personage heeft gedronken, waardoor we kunnen concluderen dat Phoebe een probleem heeft. Desalniettemin zijn het indrukwekkende cijfers, met een bijbehorend grafiekje:

O, maar er is meer. De koffiefanaat ging verder door per seizoen te bepalen hoeveel koffie iedereen drinkt, om zo na te gaan hoe hun koffie-gewoontes door de jaren zijn veranderd. Eén ding is zeker, Rachel heeft het in seizoen 5 en 6 opvallend zwaar.

De beste man ging nóg een stapje verder, en berekende hoeveel geld het de vrienden wel niet gekost moet hebben om bijna elke dag koffie te drinken in Central Perk. Met 1,50 dollar per kopje koffie komt het totaalbedrag uit op zo’n 2.077,20 dollar inclusief fooi (wat zeker in de jaren ’90 steevast uitkwam op 20% van het betaalde bedrag). Zo, nu heb jij weer extra Triviant-kennis.

Comments