Baanbrekend of vergezocht?

Deze absurde theorie verklaart de gelijkenissen tussen HIMYM en Friends

donderdag, 03. augustus 2017

Het is bijna niemand ontgaan dat er twee series over het leven van een griendengroep van vijf mensen in New York immens populair zijn geworden in de afgelopen vijftien jaar. Natuurlijk realiseren wij dit ook, wat ooit al eens een vergelijking tussen HIMYM en Friends opleverde. Sommige mensen hebben kritiek op die overeenkomsten en vonden het wel tijd voor iets anders dan het bekende format, maar vandaag duikt een theorie op die de twee legendarische series met elkaar verbindt als nooit tevoren.

We duiken natuurlijk het internet op voor deze fantheorie, te vinden op Reddit. Dus, probeer het volgende even bij te benen, want bizar is het wel. De fan in kwestie komt met de hypothese op de proppen dat Friends eigenlijk een fictief verhaal is dat zich in de verbeelding van een How I Met Your Mother-personage afspeelt. Het zou kunnen dat Tracy McConnell, niemand minder dan de moeder, vlak voor haar dood erover nadenkt hoe de levens van haar vrienden en man zouden kunnen verlopen.
Ja, dat is een flinke pil om te slikken. Volgens de theorie zou de moeder van plan zijn geweest een boek te schrijven over het leven van Ted en zijn vrienden, al zegt hij dat ze het evengoed gedroomd of verbeeld zou kunnen hebben. Hoe dan ook, ze besloot zichzelf in het verhaal te werpen door in de huid te kruipen van ene Phoebe Buffay, en vanuit dat oogpunt het verhaal van haar vrienden te volgen.

Volgens de theorie is Tracy dus Phoebe. Marshall en Lily zijn op hun beurt Chandler en Monica, en Barney is Joey – die vergelijking maakten wij eerder ook al. Ze schrijft dus het verhaal van de HIMYM-personages, maar met behulp van de Friends-personages. Duidelijk toch? Nee, wacht, er zijn twee mensen over. Hoe zit het met Ted en Robin?

Nu wordt het sappig (en volgt een SPOILER voor het laatste seizoen van HIMYM), want volgens de theorie is er een goede reden dat Ted en Robin uiteindelijk weer bij elkaar komen. Richting het einde van hun huwelijk zou Tracy niet meer verliefd zijn op Ted, waarna ze in haar verhaal zou verwerken met wie ze hoopt dat hij eindigt: zijn liefje van toen hij een twintiger was. Voor Ted is dit Robin; voor Ross is dit Rachel.

Dat zijn nog eens theorieën! Is het erg vergezocht en extreem onwaarschijnlijk dat twee series waar compleet andere mensen aan gewerkt hebben zo nauw met elkaar verbonden zijn door iets wat nooit in een van de series is aangekaart? Natuurlijk! Maar het blijft leuk om te speculeren, en van de duizenden theorieën op het internet is dit toch wel een van de beste, en zeker interessantste.

Comments