Wat een meme-status wel niet met je doet

Man met lelijke en dronken gezichtstatoeage vindt eindelijk werk na “45 baanaanbiedingen afgewezen te hebben"

vrijdag, 04. augustus 2017

We maken allemaal in ons leven een domme keuze of twee in een dronken bui, maar het overgrote deel van ons vergeet die keuzes weer zodra de kater is verdwenen. Niet iedereen komt er zo makkelijk mee weg helaas, bijvoorbeeld wanneer een dronken tatoeage wordt gezet. Het ‘overkwam’ Mark Cropp, een inmiddels 19-jarige vader en tevens ex-gevangene die een wel heel bijzondere gezichtstattoo liet zetten.

Bijzonder lelijk, wel te verstaan. Niet alleen is de plaatsing om te huilen, ook de uitwerking van de tatoeage doet denken dat het door een vijfjarige is gezet. Maar wat wil je als je je broer, nadat je dronken bent geworden van zelf gebrouwen alcohol in de fucking gevangenis, vraagt om je gezicht te bewerken met een naald en inkt? Mark loopt nog altijd met het ding rond, en heeft er wel degelijk spijt van, maar wonder boven wonder heeft hij nu zelfs een baan weten te vinden.

Mark kwam in het nieuws toen hij het internet opging om te klagen over het feit dat niemand hem wilde aannemen. Het internet was er nagenoeg unaniem over eens dat Mark een ongelooflijke eikel is voor het laten zetten van de inkt, waarna hij meldde dat hij maar liefst 45 baanaanbiedingen heeft geweigerd. Vijfenveertig, omdat hij “wilde wachten tot het juiste aanbod.”

De grote vraag is nu natuurlijk of Mark stand-up comedy gaat doen, of dat hij echt gelooft dat er in een maand tijd 45 bedrijven oprecht geïnteresseerd waren in zijn diensten. Maakt ook niet meer uit, de 19-jarige vader houdt zich sinds kort bezig met steigers dicht bij zijn woonplaats ergens in Nieuw-Zeeland, aldus zijn vriendin Taneia. Zij meldde ook dat veel van de baanaanbiedingen uit het buitenland kwamen omdat Mark een levende meme is (oké, dat laatste hebben wij eraan toegevoegd).

Wordt het nog gekker? Ja, een laserbedrijf genaamd Sacred Laser heeft Mark een aanbod gedaan om de tekst ‘DEVAST8’ van zijn bakkes te laseren. Helemaal gratis, simpelweg omdat Mark een meme is. Wat is gerechtigheid?

Comments