Waarom wordt niemand ouder?

10 bizarre theorieën over South Park die iets te goed kloppen

donderdag, 10. augustus 2017

South Park is een van de vreemdste dorpen op televisie, en in de afgelopen 20 jaar heeft menig fan proberen na te gaan waarom dat zo is. De absurde gebeurtenissen, de bijzondere figuren die langskomen in South Park, het feit dat niemand ouder wordt… Allemaal dingen waar fans theorieën voor hebben verzonnen. Theorieën die soms iets te goed klopen. Hieronder vind je er 10.

1. Het South Park van de serie is gewoon hoe de jongens de wereld zien
Dat South Park een van de meest absurde plekken ter wereld is, is duidelijk. Er gebeurt zoveel bizars (Paris Hilton die in iemands anus verdwijnt, een gigantische robot in de vorm van Barbara Streisand, migrantarbeiders uit de toekomst die worden tegengehouden door een berg neukende mannen, etc.) dat het best aannemelijk is dat de South Park die wij te zien krijgen, alleen zo absurd is omdat we het door de ogen van Stan, Kyle, Kenny en Cartman te zien krijgen. En die overdrijven nogal veel - zo zou Kenny’s dood kunnen slaan op het feit dat hij een kluns is en zichzelf vaak verwondt.

2. Niemand in South Park wordt ouder omdat Kenny er woont
Volgens deze theorie is Kenny niet onsterfelijk, zoals hij later doet geloven als hij zijn alter-ego Mysterion tevoorschijn tovert. Nee, hij kan simpelweg zijn lichaam regenereren, maar wanneer hij dat doet verdraait de tijd om hem heen. Bijkomend resultaat is dat iedereen in zijn naaste omgeving, het hele dorpje South Park, vastzit in een tijd-warp, waardoor niemand ouder wordt. Uhh, dat de jongens op een gegeven moment in de serie een klas hoger gaan op school, vergeten we maar even.

3. Kenny’s familie is alleen arm omdat ze al zijn begrafenissen moeten bekostigen
Alsof het niet erg genoeg is om te pas en te onpas je eigen zoon te verliezen en later weer terug te krijgen, moeten Kenny’s lijkjes toch ergens begraven worden. Omdat we nog geen massagraf in de achtertuin van de McCormicks hebben aangetroffen lijkt het er dus op dat Kenny’s ouders elke keer weer een begrafenis voor hun zoon moeten betalen. Dat zou verklaren waarom ze zo arm zijn, volgens deze theorie.

4. Kenny’s familie is eigenlijk stinkend rijk
Een andere theorie is dat Kenny’s ouders juist rijk worden van het feit dat hun zoon zo vaak doodgaat. Telkens na zijn dood krijgen zij een flinke uitbetaling van een (levens)verzekering, maar dat geven ze steevast uit aan drank en drugs.

5. South Park is het vagevuur voor idioten
Deze theorie verklaart waarom South Park gevuld is met domme mensen. Dat komt namelijk doordat het dorpje een bovennatuurlijke plek is, te vergelijken met het vagevuur in de hel. Alle idiote volwassenen worden daar heen gestuurd als straf, en de kinderen zijn jonge engelen die alles over de mensheid leren door met de domste onderdelen ervan samen te leven. Verklaart ook waarom Jezus en Satan zo vaak op bezoek komen.

6. Skankhunt42 was al die tijd onder invloed van de Memberberry’s
Eén van de grootste plottwists en verrassingen in 20 seizoenen South Park, is de dramatische onthulling van supertrol Skankhunt42. Het blijkt niemand minder dan Geralt Broflovski te zijn, maar de vader van Kyle en Ike lijkt helemaal geen goede motivatie hiervoor te hebben. Al snel doken theorieën op op Reddit, waaronder eentje die stelt dat de wijn die we Geralt zichzelf in zien schenken, gemaakt is van Memberberry’s. Geralt, en daarmee Skankhunt42, was al die tijd onder de invloed van de kleine paarse rakkers.

7. Cartmans moeder is eigenlijk erg rijk door prostitutie
In de aflevering ‘The Poor Kid’ wordt Kenny naar een pleeggezin gestuurd omdat zijn ouders te arm zijn om drie kinderen te ondersteunen. Het resultaat is dat Cartman het armste kind op school wordt, maar volgens een paar fans is dat onzin. Zijn moeder liet namelijk ooit weten dat ze twee banen heeft, waardoor de aanhangers van deze theorie geloven dat ze in de prostitutie zit. Ga maar na: ze praat nooit over haar tweede baan, en overdag werkt ze al. Het geld dat ze daarmee verdient is de manier waarop ze al die cadeau’s voor Cartman koopt, en aangezien alle mannen die ze ooit ontmoet altijd erg blij met haar zijn zouden de Cartmans wel eens een van de rijkste families in South Park kunnen zijn.

8. Officer Barbrady is de dorpsidioot die alleen doet alsof hij politieagent is
Ooit wel eens afgevraagd waarom Officer Barbrady, de goedgemutste politieagent die vooral in de eerste seizoenen van South Park veel terugkomt, zo simpel is? Deze theorie stelt dat hij eigenlijk helemaal geen agent is, hij is simpelweg de dorpsidioot en de rest van South Park weet dat. Dit verklaart waarom er ‘echte politieagenten’ bij moeten komen wanneer er iets serieus in South Park gebeurt, en ook waarom sommige gearresteerden gewoon zomaar zijn cel uit kunnen lopen. Maarja, die cel zit ook in een mini-gebouwtje, niemand in South Park neemt hem serieus en zijn badge ziet er zelfs nep uit.

9. Cartman is zo’n kwade eikel omdat hij stiekem smoorverliefd is op Kyle
Stiekem heb jij deze theorie ook wel eens in je hoofd gehad wanneer Cartman Kyle weer eens uit het niets loopt te pesten. Fans op Reddit ontging de bizarre haat en nijd tussen de twee ook niet, en bedachten dat Cartman wel eens smoorverliefd op Kyle zou kunnen zijn. Omdat hij niet wil dealen met zijn homoseksualiteit richt hij al zijn frustratie dus maar op Kyle, degene die zorgt voor al die vreemde gevoelens. Ga maar na: Cartman haat uitsluitend Joden en roodharigen, hij zegt niets over andere etnische minderheden of andere haarkleuren of wat dan ook. ‘Toevallig’ is Kyle Joods én roodharig. En hoe gaan kinderen om met eerste verliefdheden? Pesten, natuurlijk! Daarbovenop is Cartman degene die een foto van zichzelf maakte met Butters’ penis in zijn mond, en wilde hij in Imaginationland niets liever dan dat Kyle aan zijn ballen zou zuigen. Helaas voor onze favoriete vetklep voelt Kyle niet hetzelfde voor hem, en die onbereikbare liefde is volgens de theorie de reden van Cartmans woedeproblemen.

10. South Park is het verhaal van een oude Butters tegenover zijn psychiater
Volgens de laatste theorie die we hier bespreken is South Park niet het verhaal van Stan, Kyle, Kenny of Cartman, maar van iemand die overduidelijk de meeste trauma’s overhoudt aan alle bizarre gebeurtenissen: Butters. Of alle over the top gebeurtenissen in South Park echt gebeurd zijn, is daarom niet eens relevant, al lijkt het er bij deze theorie op dat het allemaal zo erg lijkt door Butters grootspraak komt. Desalniettemin heeft de kleine blonde man flink wat te verduren gekregen (kijk hier maar eens), dus is het best aannemelijk dat hij later moet praten met een psychiater of psycholoog.

Comments