Want winter is hier enzo

Game of Throne’s Jon Snow en anderen van The Night’s Watch dragen allemaal Ikea-vloerkleden

dinsdag, 15. augustus 2017

De populairste serie ooit heeft tevens een van de grootste budgetten voor een serie ooit, maar dat mag ook wel als je het verhaal van Game of Thrones vertelt. Niet alleen de acteurs moeten namelijk gecompenseerd worden voor hun escapades in de wildernis – en in het specifiek de modder -, er moet ook wat geld naar de aankleding van de sets en personages. Aangezien Winter al hier is heeft iedereen een warme mantel nodig, en hoe fix je daar een groot aantal van terwijl je ook nog eens geld bespaart? Ikea, natuurlijk!

Inderdaad, Jon Snow en consorten dragen gewoon Ikea-vloerkleden ter waarde van enkele tientjes. De volgende keer dat je in de Ikea loopt zal het je direct opvallen; die dierenhuiden die de mannen van The Night’s Watch warmhouden zijn hartstikke nep, en dus kun je heel gemakkelijk je outfit voor het volgende Halloween-feestje bij elkaar rapen terwijl je je een weg door tv-meubels en foeilelijke lampen baant.

Oké, de kleden blijven niet geheel onbewerkt. Kostuum-designer Michele Clapton liet in een interview weten dat er in de kleden geknipt wordt, dat ze de harige rakkers zelfs even scheren en ze er daarna sterke leren riemen aan bevestigen. Om het af te maken bevlekken ze de kleedjes met van alles en nog wat om het eruit te laten zien alsof Jon Snow al twintig jaar zijn mantel niet meer af heeft gedaan.

“Wacht eens even, deze gasten hebben wel degelijk baarden, maar ik heb ze nog nooit in GoT gezien!” We horen het je al denken, en je hebt gelijk. Bovenstaande bakens van mannelijkheid zijn namelijk Ikea-medewerkers, die net als de rest van het oorspronkelijk Zweedse bedrijf geen idee hadden van hun aandeel in Game of Thrones. Het is de reactie van Ikea op het heugelijke nieuws; net als het starten van de hashtag #Gameofthrows, waarmee ze mensen oproepen een foto van zichzelf te maken terwijl ze een vloerkleed dragen. Well played, Ikea.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Ikea gelinkt wordt aan Game of Thrones, al was het de vorige keer vanwege deze legendarische meme:

Comments