Watermeloenen zijn oké

Reading en Leeds Festivals verbannen wapens, vuurwerk en… ananassen

woensdag, 16. augustus 2017

Met de huidige staat van de wereld en vooral de mensen die erin leven, kun je als festivalorganisatie niet genoeg maatregelen nemen om de veiligheid van je bezoekers te garanderen. Twee festivals in Engeland vinden hetzelfde, en verbieden daarom voor hun aankomende edities de volgende dingen: gasflessen, dieren, wapens, lantaarns, lampionnen en wensballonnen, vuurwerk, seinpistolen, grote tassen en ananassen.

Nee, de festivals verzetten zich hiermee niet tegen veganisten, ze proberen ook niet letterlijk elk druppeltje ananassap van het festivalterrein te verwijderen, en ze zijn ook echt niet bang voor hoe een ananas als wapen gebruikt kan worden, maar toch is het een serieuze oproep.

De organisatie meldt dat het door de uit Oxford komende band Glass Animals komt; sinds het nummer Pork Soda, waarin de lyrics “pineapples are in my head” zijn te horen, brengen fans honderden ananassen naar hun concerten. En dat zorgt nou eenmaal voor ananasoverlast.

Volgens Glass Animals-drummer Joe Seaward gaat deze maatregel alleen maar averechts werken, het is nu immers een stuk moeilijker en daarmee leuker om een ananas het terrein op te smokkelen. “Anyone who wasn’t bringing a pineapple definitely is now. [..] It’s fruitist. Watermelons are fine, but not pineapples?” aldus de drummer. Sta op voor ananasrechten!

Comments