Pepe is "onschuldig"!

Assistent-directeur Amerikaanse school schrijft kinderboek met gehate meme Pepe in de hoofdrol

donderdag, 17. augustus 2017

Het internet heeft zo zijn goede en slechte kanten. Het overgrote deel van ons haalt er onze dagelijkse dosis memes, onze fix, maar een ander deel gebruikt die memes voor belachelijk achterhaalde ideeën als racisme. Althans, dat overkwam Pepe (RIP), iets wat een assistent-directeur van een Amerikaanse school is ontgaan.

De beste man schreef namelijk een boek genaamd The Adventures of Pepe and Pede, waarbij kikker Pepe met zijn vriendje Pede de duizendpoot het opneemt tegen een bebaarde krokodil genaamd Alkah. Klinkt aardig onschuldig, maar schrijver Eric Hauser krijgt een flinke lading haat over zich heen van mensen die Pepe niet zien voor het icoon dat hij ooit was.

Toegegeven, het boek staat niet bomvol memes, maar moet kinderen enkele “conservatieve waarden als eerlijkheid, teamwork en vriendschap” bijleren aldus Hauser. The Adventures of Pepe and Pede heeft daarom een erg lichte toon, maar dat weerhoudt haters niet van haten. Dit komt vooral van Trump-haters, die het symbool inmiddels gelijk zien aan alles waar de Amerikaanse president voor staat.

Er zijn ook semi-positieve geluiden, van mensen die wel tegen het boek zijn hebben maar vrijheid van meningsuiting ook belangrijk vinden. En Hauser gebruikt het boek niet op zijn school, plus hij heeft het geschreven in zijn eigen vrije tijd. Wil je dus jouw toekomstige kinderen iets bijleren over wie Pepe de Frog was en waarom het internet een held verloor toen Trump-haters met hem aan de haal gingen; je weet welk boek je moet hebben.

Comments