Roger is iedereen

6 hilarisch slechte maar verrassend overtuigende theorieën over American Dad

dinsdag, 22. augustus 2017

Dat geen enkele serie anno 2017 veilig is van de meest absurde theorieën van fans, mag nu wel duidelijk zijn. Er hoeft maar één klein foutje in een serie te zitten of een gebeurtenis net niet logisch genoeg zijn, willen fans er massaal opspringen om het te verbinden aan een of andere krankzinnige opvatting van de serie. Zo ook bij American Dad.

Nee, van American Dad zijn niet zoveel theorieën te vinden op het internet als bijvoorbeeld South Park, maar als je alleen al naar reddit kijkt kom je heel wat hilarische en verrassend overtuigende theorieën tegen. Van Stans dood tot Rogers universum-vervormende krachten, dit zijn zes opmerkelijke American Dad-theorieën.

Alles na de Rapture is niet echt, maar Stans idee van de hemel
In het zesde seizoen van de serie gebeurt iets opmerkelijks, namelijk het einde der tijden (volgens de Bijbel). Terwijl Stan seks heeft met Francine gebeurt buiten de Rapture, en terwijl dit alles gaande is worden Hailey en Steve net als de rest van de mensheid naar de hemel vervoerd. Ze krijgen daar een tour van de hemel, en zien dat iedereen na zijn dood een persoonlijke hemel krijgt. Dit punt is crucicaal, want wat volgt is een strijd tussen Jezus en de Anti-Christ; laatstgenoemde ontvoert Francine, waarna Stan wordt gevraagd mee te helpen. Stan gaat dood tijdens het gevecht en hij wordt al snel naar zijn persoonlijke hemel geleidt. Zodra hij deze persoonlijke hemel instapt, stapt hij eigenlijk het begin van dezelfde aflevering in (Rapture’s Delight), waardoor je zou zeggen dat de serie weer gewoon verder gaat met waar het was. Deze theorie oppert echter dat Stan wel degelijk dood is, maar dat zijn idee van de hemel gewoon het leven is dat hij met zijn familie heeft. Awh.

Iedereen in de serie is eigenlijk Roger
Hoe absurd het ook klinkt, als we na 15 seizoenen deze twist naar ons hoofd krijgen gegooid zagen wij hem al lang aankomen. Roger is een alien, een alien met hele bijzondere gaven (zoals supersnelheid), dat is algemene kennis. Volgens deze theorie is wát Roger met zijn krachten doet nog veel indrukwekkender dan de serie doet vermoeden – volgens deze theorie ís Roger iedereen in de serie. Ja, denk er maar eens over na: hij heeft bewezen in ieders huid te kunnen kruipen, en hoe overduidelijk hij ook op een alien lijkt, niemand ter wereld heeft ooit iets opgemerkt.

Roger is een serial killer
Verder met Roger! Deze theorie stelt dat Roger een massamoordenaar is, en dat al zijn vermommingen eigenlijk van zijn slachtoffers zijn. Waarom hij het doet? Hij raakt er opgewonden van. Tja, of dat laatste nou klopt of niet, het is best aannemelijk dat Roger mensen vermoordt. Het is immers al in de serie bevestigd dat Roger gedachten en herinneringen van mensen over kan nemen door seks met ze te hebben, en de therie stelt dat een deel daarvan zijn slachtoffers zijn. Het is de enige logische verklaring voor het feit dat Roger talloze vermommingen heeft met families en echte geschiedenis. Al kan dat ook verklaart worden door iets anders…

Roger kan het universum naar zijn eigen wil vervormen
Want het zou zo maar eens kunnen dat Roger al die mensen kan zijn omdat hij alles wat jij om je heen ziet kan vervormen. Ja, Rogers ras is volgens deze theorie zo krachtig dat ze het universum kunnen aanpassen. Roger kan spelen met de energie van alle atomen, en daarom kan hij wanneer hij wil waar dan ook ter wereld zijn; hij hoeft het simpelweg te willen. Dit ondersteunt het feit dat Roger allerlei personages heeft verstopt in de wereld die ook allemaal een eigen geschiedenis hebben. Volgens de theorie heeft Roger naast zijn supersnelheid ook nog eens de krachten om zijn eigen lichaam te vervormen, wat verklaart waarom hij ook dikke vermommingen heeft.

Susie Swanson uit Family Guy is eigenlijk Avery Bullock
Deze theorie is misschien niet zo waanzinnig als Roger die iedereen ter wereld is, maar toch is het een hele leuke. Hij stelt namelijk dat Susie Swanson, de kleine baby en dochter van Joe uit Family Guy, eigenlijk Avery Bullock is. Ga maar na: in de aflevering Virtual In-Stanity is te zien hoe de CIA avatars in de wereld heeft verspreid die worden bestuurd door CIA-agenten in motion capture-pakken. In deze aflevering is te zien hoe Avery Bullock de gedaante van een kleine baby inneemt, en in Family Guy is de stem van de gedachten van baby Susie niemand minder dan Patrick Stewart. De man die ook Avery Bullock inspreekt. Met exact dezelfde stem en accent. Toeval? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk wil Avery Bullock zijn zieke baby-fetish gewoon kunnen uiten en gebruikt hij daar Bonnie Swanson voor. Volgens deze theorie dan, he.

De CIA weet dondersgoed waar Roger verblijft
We weten nu wel dat Roger ontzettend begaafd is en dat zijn krachten niet zijn te vergelijken met de andere inwoners van Stans geliefde land, laat staan planeet. We weten ook dat Roger ooit uit een CIA-gebouw is ontsnapt nadat hij werd gevangengenomen na zijn crash op Area 51. Het idee tijdens de serie is dat zodra de CIA erachter komt waar Roger is, hij en Stan plus zijn hele familie dood zullen gaan. Deze theorie stelt echter dat de CIA wel weet waar Roger is, maar dat hij zo krachtig is dat ze hem nergens gevangen kunnen houden. Daarom gebruikten ze een van hun meest naïeve en goedaardige agenten om hem in huis te nemen. Op deze manier weet noch Stan noch Roger van de plannen van de CIA, en kan de CIA altijd een oogje in het zeil houden. De theorie is nog een stukje uitgebreider, maar dit is het belangrijkste.

Comments