Een oude tv-legende

Speelde Bruce Willis gratis in Friends omdat hij een weddenschap met Chandler verloor?

woensdag, 06. september 2017

Mocht je een van de vele mensen zijn die nog elk jaar alle 236 afleveringen van Friends bekijkt, dan weet je dat erg veel bekende acteurs een gastrol hebben vertolkt. Brad Pitt, Brooke Shields, Charlie Sheen, Danny DeVito, Julia Roberts, Ben Stiller, Robin Williams… Allen hebben ze hun eigen redenen om mee te werken aan de serie, maar het verhaal van Bruce Willis is het opvallendst.

De gebeurtenissen zijn nog nooit officieel bevestigd door Willis zelf, maar naar verluidt werd hij overgehaald om mee te werken aan Friends door niemand minder dan Chandler. Voor we bespreken hoe hij mogelijk een weddenschap verloor van acteur Matthew Perry, is het echter tijd om te genieten van Willis’ meest legendarische scene in Friends. Zo motiveert zijn personage Paul zichzelf voor een date met Rachel:

Willis heeft volgens velen de leukste gastrol in Friends. Niet alleen is de aflevering met bovenstaande scene één van de meest herhaalde afleveringen van de hele serie, Willis won door Friends ook nog eens een Emmy voor beste gastrol in een comedyserie.

Zijn rol als Paul, de vader van Ross’ vriendin Elizabeth - die een grote rol in de serie had moeten spelen, wat helaas voor haar niet doorging – die bovenop alles met Rachel wil daten, is dan ook hilarisch. En tevens het begin van ’s werelds grootste tv-legende, die luidt dat Bruce Willis gratis meedeed aan Friends omdat hij een weddenschap van Matthew Perry verloor.

Perry werkte samen met Willis aan de film The Whole Nine Yards, en het verhaal gaat dat Willis niet al te hoge verwachtingen ervan had. Zijn tegenspeler had meer vertrouwen, en ging de weddenschap met hem aan dat als de film in zijn openingsweekend op nummer 1 zou staan, Willis gratis een rol in Friends zou spelen.

Het is niet helemaal duidelijk of de weddenschap nou echt de reden is van Willis gastrol. Omdat deze legende al zo oud is als de gastrol wil niemand het bevestigen, maar één ding is zeker: Bruce Willis kreeg geen cent voor zijn rol in Friends.

Althans, hij kreeg wel betaald maar doneerde alles aan goede doelen: The American Foundation for AIDS Research, AIDS Project Los Angeles, Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation, The Rape Treatment Center en UCLA Unicamp for Underprivileged Children. Of de weddenschap nou echt plaatsvond of niet; het is goed om te weten dat Willis - ondanks zijn pogingen om in Friends Rachel te versieren - toch een good guy is.

Comments