En hoe Phil Dunphy de ban brak

Dit is hoe de succesformule van Modern Family tot stand kwam

maandag, 11. september 2017

Met de acht seizoenen van Modern Family die op dit moment gemaakt zijn, en het vooruitzicht op nog veel meer afleveringen van de sitcom, wordt het tijd om stil te staan bij het verrassend moeizame begin van een van de leukste familieseries ooit. Want hoewel de serie er op papier goed uit zag, was het script alleen niet voldoende om meer dan acht seizoenen televisie te verantwoorden.

De makers van de serie, Christopher Lloyd en Steven Levitan, vertellen in onderstaande video dat ze nooit hadden verwacht dat Modern Family zo’n succes zou worden. De eerste realisatie dat de crew goud in handen had kwam pas na de eerste screening, waarbij – wie anders? – Ty Burrell voor het eerst in de huid kroop van de inmiddels legendarische Phil Dunphy. Het zal je niet verbazen dat hij al een Emmy heeft gewonnen voor zijn rol.

Ty Burrell speelde bij de eerste screening niet alleen; Phil deelde de scene met dochter Haley, beter bekend als Sarah Hyland. Dit vond niet eens plaats in een studio maar in de keuken van Steven Levitan, en je kunt je inmiddels wel voorstellen dat de interactie tussen die twee in zo’n setting direct echt aanvoelde. Het zou het begin van een langlopende serie blijken, en daar danken de makers alle acteurs voor.

Van Cams hilarische en hartverwarmende flamboyante gedrag, tot de grofgebekte kinderen van Phil en Claire en een iconische acteur (Married…With Children-ster Ed O’Neill) als opa van het geheel; de serie zou het niet zo lang hebben volgehouden zonder de acteurs. Natuurlijk moeten die acteurs ook iets te doen hebben, en daarom vertellen Lloyd en Levitan hieronder ook hoe ze inspiratie putten uit hun eigen leven om zo het verhaal van Modern Family meer kleur te geven. Blijkbaar schieten sommige vaders echt op hun zoon met BB-guns, en komen de beste verhalen daadwerkelijk uit het echte leven.

Comments