Alexa, wat zeg je nou?

Huiskamers slaan op hol door Siri en Alexa in South Park

dinsdag, 19. september 2017

Iedereen die zo nu en dan South Park aanzet op tv weet dat het heel wat rumoer op kan leveren in de woonkamer. Van je vader die het uitschatert omdat Stan al zijn spaarcenten verliest tot je oma die nors meldt dat je in haar tijd direct naar de hel werd gehaald als je keek naar hoe een klein blond jongetje een machine in zijn achterste krijgt ; de controversiële aard van de serie kan heel wat bij mensen losmaken. En nu ook bij machines.

De eerste aflevering van het nieuwste seizoen, nummer 21 alweer, zorgt er namelijk voor dat de zogenaamde smart speakers van Google en Amazon van zich laten horen. In de aflevering is te zien hoe Cartman helemaal los gaat met de speakers; eerst verlangt hij ‘simpele’ dingen en laat hij de speakers praten over harige ballen, later zien we hem omringd door een heel leger van de apparaten.

Allemaal leuk en aardig, maar wie niet oplet en thuis zo’n smart speaker heeft staan kan bij het kijken van de aflevering zomaar opschrikken door Alexa die bijvoorbeeld “Suck my big balls in your hairy butthole” zegt. Talloze kijkers zijn het internet opgegaan om te delen hoe hun eigen Alexa de hele tijd blijft afgaan; een van de Twitteraars meldt zelfs dat hij besloot zijn Alexa uit te zetten nadat ze 14 keer was afgegaan.

Zo weten South Park-makers Trey Parker en Matt Stone toch weer op een unieke manier alle kijkers te trollen, wat heel wat goeds belooft voor het vervolg van het 21ste seizoen. Tevens is het gewoon een hele goede manier om hun nieuwe product te promoten - de Jim Bob:

Comments