En waarom Rachel móést terugkomen

Friends-maker legt uit waarom Monica niet met Joey eindigt

dinsdag, 17. oktober 2017

Na meer dan een decennium moeten sommige Friends-fans bepaalde gebeurtenissen in de serie nog altijd verwerken. Het ‘We were on a break!’-fiasco, de eenzaamheid van Gunter, Phoebe en Joey die het toch niet met elkaar proberen… Na al deze tijd geeft Friends-maker David Crane eindelijk prijs dat er een reden zat achter alle koppeltjes in de serie.

Te beginnen met Ross en Rachel: aangezien de liefdesrelatie al in de eerste aflevering (de pilot) vorm begint te krijgen kon het niet anders dan dat de serie daar ook mee zou afsluiten, zegt Crane. Joey en Rachel waren leuk samen, maar ze waren volgens hem vooral leuk omdat het zo fout was.

Rachel hoorde gewoon bij Ross, wat hij in de serie samenvat met de woorden “It’s you, Rach.” Om nog maar te zwijgen over de hordes aan boze fans die de Friends-studio zouden komen platbranden als Rachel uiteindelijk niet van dat vliegtuig was afgestapt.

Oké, Ross en Rachel was dus een verplicht nummertje, maar hoe zit het dan met Joey en Phoebe? De twee leken perfect voor elkaar, maar juist daarom besloten de makers niet die kant op te gaan met het verhaal. Sterker nog, Joey had oorspronkelijk met Monica moeten eindigen.

“When we were originally conceiving the show, we actually thought that Monica and Joey might become a thing and then we cast it, and just went ‘that’s not the right energy’ because now they’re faces and they’re people”, legt Crane uit. Monica had ook een stuk stoerder moeten zijn dan de neuroot die we in de serie zien, en zowel Joey als Monica werden naarmate de serie vorderde meer “echte, zachtere mensen”.

Joey en Monica hadden het centrale duo moeten vormen van de serie, maar die rol ging dus naar Ross en Rachel. De sporen van het mogelijke koppel zijn nog wel in de serie te zien; kun je je het limonade-incident uit seizoen 3 nog herinneren?

Comments