Fans en makers bundelen hun krachten

Seizoen 8 van Bob’s Burgers begint als waanzinnige fan-art-compilatie

woensdag, 18. oktober 2017

Voor wie het nog niet wist: Bob’s Burgers heeft een paar van de meest fantastische fans. De serie mag dan niet de grootste cartoon op televisie zijn, de fanbasis is zeker wel een van de fanatiekste. Dat realiseren ook de makers, met als gevolg een bijzondere openingsaflevering voor het achtste seizoen.

Ze riepen hun fans op mee te werken aan een bijzonder aflevering, en maar liefst 62 getalenteerde fans gingen aan de slag met pen, papier en animaties om een kans te maken in de opening van het achtste seizoen van Bob’s Burgers verwerkt te worden. Natuurlijk konden niet alle inzendingen eindigen in de aflevering; er moest een selectie gemaakt worden.

Desalniettemin bevat de volledige aflevering een hele leuke mengelmoes aan de meest uiteenlopende stijlen. Al deze stijlen zijn samen verwerkt in een volledige, 30 minuten durende aflevering die dus door de bekende schrijvers en stemmen zijn gemaakt, maar geanimeerd zijn door de fans.

Van Japanse anime tot jaren ’50 Disney-cartoons, en van schetsen tot bijna abstracte Belchers; hieronder krijg je een voorproefje op wat een fanatieke fanbasis en een beetje creativiteit wel niet teweeg kunnen brengen.

Comments