Een Emmy-winnend verhaal

Ross voorspelt 16 jaar van tevoren een aflevering van Netflix’ Black Mirror

vrijdag, 20. oktober 2017

De meningen zijn na al deze jaren nog altijd verdeeld over Friends' Ross Geller. Sommigen vinden de dinosaurusfanaat maar een kwal omdat hij telkens tegen Rachel zegt dat ze een break hadden, anderen vinden zijn nerd-heid en onbeholpen romantische handelingen maar al te schattig. Maar hoe je het ook wendt of keert: Rosa is verdomd slim.

Zó slim dat hij al in de jaren '90 het plot van een aflevering van Netflix' sci-fi-serie Black Mirror wist te voorspellen. Al zou het natuurlijk zomaar kunnen dat de makers, in het jaar 2016, werden geïnspireerd door wat Ross op een gegeven moment in seizoen 6 zegt tegen Chandler:

Wie Black Mirror heeft gezien (spoilers volgen natuurlijk) herkent hierin direct het plot van de aflevering 'San Junipero', die eerder deze maand nog twee Emmy's in de wacht sleepte. Wat Ross uitlegt aan Chandler blijkt namelijk een twist te zijn in de aflevering; aan het eind ervan wordt onthuld dat de twee geliefden Kelly en Yorkie, waar het allemaal om draait, in een computeruniversum zitten dat de gedachten, herinneringen en persoonlijkheden van echte mensen bewaart.

Holy shit. Natuurlijk is Ross niet de eerste mens die dit idee oppert, maar zie maar eens twee decennia van tevoren een met Emmy's bekroonde aflevering van een nog niet bestaande serie te verzinnen! Precies, niet te doen. Nu lijkt het feit dat we na seizoen 6 zijn zoontje Ben nooit meer zien al niet meer zo erg, toch? Ross had het immers te druk met sci-fi-boeken lezen en blijkbaar scripts voorspellen, wat we hem niet kwalijk kunnen nemen.

Comments