Waar is How I Met Your Dad?!

Hoe zit het met de How I Met Your Mother spin-off-serie?

vrijdag, 03. november 2017

Hoewel het al weer drie jaar geleden is dat het discutabele einde van How I Met Your Mother is uitgezonden op tv, en de eerste pogingen zijn gefaald, zijn er nog altijd geluiden te horen over een mogelijke spin-off-serie. Maar hoe zit het nou met dit How I Met Your Dad, en wanneer krijgen we het te zien? Get-psyched mix bij de hand? Let’s go!

20th Century Fox bestelde kort na het einde van How I Met Your Mother een eerste aflevering van een serie genaamd How I Met Your Dad. Helaas bleek die pilot geen succes en werd hij de prullenbak in gegooid, waarna het tv-netwerk besloot nóg een poging te doen, ditmaal met schrijvers Isaac Aptaker en Elizabeth Berger.

Dubbel helaas, want Aptaker en Berger waren op dat moment ook bezig aan een andere serie genaamd This Is Us, en het geval wil dat die mateloos populair werd. De twee hadden dus geen tijd meer over voor How I Met Your Dad, als dat de naam wordt, waarna de zoektocht naar nieuw schrijverstalent opnieuw begon.

Daarom nemen ze de tijd om schrijvers te vinden die een script kunnen schrijven waar iedereen het mee eens is; iets waar de fans weer keihard om kunnen lachen – met of zonder de originele cast. Er zijn al meer dan een jaar talloze gesprekken over een spin-off, maar “het verhaal voelt nog niet natuurlijk genoeg.”

Het lijkt er dus niet op dat we volgend jaar al een How I Met Your Mother-spin-off kunnen bekijken, maar het is in ieder geval goed om te horen dat de serie nog leeft. Je hoeft trouwens niet de originele cast van HIMYM in die spin-off te verwachten, 20th Century Fox wil er compleet iets nieuws van maken zonder personages uit de oude serie terug te halen.

Bonus: diezelfde Walden, nu baasje van Fox Television Group, zegt dat er ook gefluisterd wordt over een mogelijke Modern Family-spin-off, maar iedereen is nog veel te blij met die serie om er al een andere serie aan vast te plakken. Steve Levitan en Christopher Lloyd, verantwoordelijk voor Modern Family, zouden in ieder geval open staan voor dit soort nieuwe ideeën, maar dat is toekomstmuziek.

Comments