Verbannen, maar grappig

Friends-personages tonen onderbroekenlol in verbannen reclames

maandag, 06. november 2017

Geloof het of niet, er was een tijd waarin televisiezenders reclame moesten maken voor iets geniaals als Friends. Inmiddels kent iedereen de serie natuurlijk door en door, maar grofweg vijftien jaar geleden zat dat wel anders. De vrienden zijn daarom vanzelfsprekend in allerlei reclames te zien, waarvan twee zelfs van tv werden verbannen.

De reclames in kwestie stammen uit 1994, toen de serie nog wat bekendheid moest vergaren onder tv-kijkende Amerikanen. Helaas hadden de marketinglui niet veel om mee te werken; een zestal vrienden waar niemand nog iets over weet, behalve dan dat ze ergens in New York wonen. Tja, wat kun je dan doen? Ondergoed!

Het is misschien niet de beste insteek voor een reclame ooit, maar het is goed om te zien dat de acteurs er in ieder geval nog leuk mee omgaan. Zo leuk dat er een tweede reclame gemaakt werd toen de serie een beter tijdstip op televisie kreeg, en weer moesten ze in hun ondergoed. Alles voor die kijkcijfers, zou je zeggen.

Maar met de woorden “Look, we’re practically naked” uit Chandlers mond snappen we direct dat er niets serieus is aan de reclame. Daarbij is dit anno 2017 ook geen echt ondergoed meer, een paar nachtjaponnen en t-shirts, eerder vrijetijdskleding. Ironie genoeg, dus, maar de televisiebazen vonden het na een tijdje alsnog iets te veel van het goede, en verbanden de reclames.

Is dat even jammer! Gelukkig hebben we de serie nog, waarin zoals je onwaarschijnlijk weet nog meer dan genoeg vieze grapjes (verborgen) zitten.

Comments