Was Barney echt zo erg als hij zegt?

Deze How I Met Your Mother-theorie bevestigt dat Ted een klootzak is

dinsdag, 07. november 2017

Ted Mosby. Architect, Star Wars-fan, hopeloze romanticus, stiekem een sletje en nu we er over nadenken, misschien ook wel een gigantische klootzak. Na al deze jaren zijn we nog altijd niet uitgepraat over het einde van How I Met Your Mother, en als je onderstaande theorie leest snap je misschien waarom het halve internet er nog mee bezig is.

Wie het einde van HIMYM heeft gezien (spoilers volgen!) en in de maanden/jaren na het uitzenden van die finale het internet is opgegaan, weet dat niet iedereen er even blij mee was. Nadat Ted na negen seizoenen eindelijk de moeder heeft gevonden, blijkt ze in de toekomst al gestorven te zijn en blijkt Ted dus aan zijn kinderen te vertellen hoe hij hun overleden moeder heeft leren kennen – mogelijk met een geheime agenda.

Dit doet Ted aan de hand van verhalen over de zesduizend vrouwen die hij in jaren voor hij haar ontmoette datete, en natuurlijk ook aan de hand van de avonturen die hij met zijn vrienden beleeft. Maar heb je er al eens over nagedacht dat Ted misschien wel erg veel invloed heeft op het verhaal dat wij te zien krijgen, en dat de werkelijkheid waarschijnlijk heel anders was?

Deze theorie heeft het in het bijzonder over Barney, en over hoe Ted zijn verhalen zo verdraait dat de Barnicle als een vrouwenverslindende eikel zonder gevoelens uit de bus komt. De kans bestaat dat Barney helemaal niet zo respectloos is voor zijn medemens, en dat Ted er juist op uit was om zijn kinderen ervan te overtuigen dat de ex-man van Robin kwaadaardig is.

Want als de kids denken dat Barney een klootzak is en tante Robin mede daarom niet met hem verder wilde, kan papa Ted natuurlijk de superheld spelen door haar het leven te geven dat ze verdient. Althans, dat is waarschijnlijk hoe Ted denkt, en de twee komen inderdaad weer bij elkaar aan het einde. En wie is dan de klootzak? Inderdaad, Ted Mosby.

Comments