Friends Like Us?!

‘Insomnia Cafe’ en de andere namen die Friends eerst had

woensdag, 15. november 2017

Over een van de bekendste en meest bekeken series aller tijden zijn, zelfs na 10 seizoenen en twintig jaar televisie, nog altijd allerlei feitjes die we waarschijnlijk niet weten. Over het productieproces van Friends, bijvoorbeeld, en dan in het bijzonder de namen die Friends bijna had gekregen. Laten we blij zijn dat de makers voor de huidige naam hebben gekozen, want de andere opties… Tja.

De titel van een show is ontzettend belangrijk. Het is zeker in de jaren ’90 immers het eerste wat tv-kijkers er van zien, tenzij ze eerst op een befaamde onderbroekenreclame stuitten. Friends was zeker niet de eerste optie voor de bedenkers ervan, er werd serieus nagedacht over nog zo’n vijf andere namen, waarvan Insomnia Cafe de eerste.

Niet alleen de naam van die serie was anders; ook het verhaal en de dynamieken tussen de personages zouden nog aangepast worden. Niet alleen zouden Monica en Joey het liefdeskoppel van de serie moeten vormen, ook leek het er even op dat Jennifer Aniston Monica zou spelen. Courtney Cox bleek beter bij de rol te passen, waarna Friends steeds meer begon te lijken op wat we nu kennen. De serie was dan ook niet direct populair; het testpubliek van de eerste aflevering gaf hem slechts 41 van de 100 punten.

De andere namen die zijn overwogen voor de serie zijn Friends Like These, Six Of One, Across the Hall en Friends Like Us, maar van de eerst- en laatstgenoemde is dus alleen het woord Friends overgebleven. Of het nou komt doordat we de serie al 20 jaar zo kennen, of omdat het echt beter de lading lijkt te dekken en een stuk lekkerder bekt dan iets als Insomnia Cafe: Friends was en is de beste titel voor deze legendarische serie.

Comments