Is ze kwaadaardig of gevoelloos?

Waarom de relatie tussen Heidi en Eric eigenlijk fucked up is

donderdag, 16. november 2017

Een van de schokkendste momenten uit de meest recente seizoenen van South Park, is ongetwijfeld het moment dat Eric Cartman een meisje weet te strikken. Wie helemaal bij is weet dat Heidi en Eric al niet meer zo gelukkig zijn samen, en nu we er over nadenken zou het maar beter zijn als er een definitief punt achter komt. Die hele relatie is namelijk fucked up.

Natuurlijk is elke relatie waar Cartman in zit erg genoeg om de nodige vraagtekens bij te zetten. Hij heeft immers de ergste dingen gedaan van alle personages: Butters overtuigen dat de apocalyps plaatsvond om naar een restaurant te kunnen, Kyle het leven zuur maken omdat hij Joods is, Scott Tenormans ouders vermoorden en in zijn chili con carne verwerken omdat hij hem pestte…

Maar nu komt het meest fucked uppe hieraan, kijk maar eens wie vooraan stond in de 69ste (hehehe) aflevering toen Scott zijn eigen ouders opat en Cartman zijn meest duivelse plan tot nu toe onthulde:

Heidi Turner, front and center. Te midden alle commotie, alsof ze naar een fucking tenniswedstrijd zit te kijken waarin de tennisballen vervangen zijn door tranen en vervelende kutopmerkingen van Cartman. Dat wil dus zeggen dat ze er van bewust is dat Cartman iemands ouders heeft vermoord om ze vervolgens aan hun zoon te voeren, en nog wordt ze verliefd op hem omdat hij als een ‘nieuwe en verbeterde Cartman’ de juiste dingen tegen haar zegt.

Misschien staat het Tenorman-moment zo op haar netvlies gebrand dat ze een geheime agenda er op nahoudt, misschien wil ze Cartman wel erg veel pijn doen om hem te straffen – of misschien is ze echt verliefd op hem geworden. Datzelfde valt bij Cartman te betwisten: hoe kan het dat hij ineens een PC-good guy is die zelfs niet de halve wereld platbrandt wanneer zijn vrienden zijn elektronica vernietigen?

Dus, we weten dat Heidi op de hoogte is van alle fucked up dingen die Eric ooit gedaan heeft. We weten dat Eric daar ook van op de hoogte is, maar hij doet alsnog alsof hij nog nooit iemand vermoord heeft en alleen maar om Heidi geeft. Of… Heidi is zelf kwaadaardig, en daarom gaan de twee in het geheim goed samen. De beste aanwijzing voor haar mogelijke kwaadaardigheid, vinden we in de game South Park: The Fractured But Whole.

In de game moet de speler de meiden rekruteren om de jongens te helpen bij hun missie, maar ze blijken te druk met een hardnekkig gerucht over abortus bij één van de meiden, namelijk Allie Nelson. Na veel praatwerk en onderzoek komt de speler erachter dat het Heidi Turner is die de geruchten verspreidt, maar een reden wordt nooit gegeven. Wel wordt ze toepasselijk een “two-faced bitch” genoemd.

Hoe je het ook wendt of keert, we staan op het punt meer duidelijkheid te krijgen over de relatie tussen Heidi en Eric. Of ze nou zelf kwaadaardig blijkt omdat ze dondersgoed weet wat voor maniak hij is en besluit met hem verder te gaan, of er een geheime agenda op nahoudt waarmee ze hem erg veel pijn wil doen: de relatie tussen die twee is fucked up, en zal eindigen in tranen. Vanavond krijgen we misschien het antwoord, wanneer de twee nieuwste afleveringen van South Park bij ons te zien zijn vanaf 21:05 uur.

Comments