Sneaky Jimmy Pesto

Wie is de mysterieuze weerspiegeling in de Bob's Burgers intro?

maandag, 20. november 2017

De makers van Bob’s Burgers zijn niet alleen ontzettend goed in het vertellen van het verhaal van de familie Belcher. Bovenop de humor en de duidelijke easter eggs en verwijzingen (naar popcultuur of wat dan ook) weten ze de kijkers regelmatig te verrassen. De ene keer met een unieke twist als de animaties van fans, de andere keer met een verdomd goed verborgen easter egg, zoals Bobs aartsrivaal in het altijd veranderende introfilmpje.

Zelfs wanneer je de afleveringen voor een tweede, derde of twintigste keer terugkijkt, zullen bepaalde kleine grapjes en easter eggs je voor het eerst pas opvallen, maar dat in de intro nóg een terugkerend element zit hadden we niet verwacht. Elke afleveringweer zien we een andere woordgrap-winkel naast Bob’s Burgers, en er rijdt telkens een busje langs met een grappige bedrijfsnaam. Wat blijkt, in de weerspiegeling van het autoraam staat soms niemand minder dan Jimmy Pesto.

Bobs grootste concurrent en de grote bad guy in zijn levensverhaal, Jimmy Pesto, houdt onze favoriete besnorde kok dus al die tijd al in de gaten. In hoeveel afleveringen hij precies de creep uithangt, is echter onbekend. In de aflevering The Hauntening, bijvoorbeeld, is Jimmy toepasselijk vervangen door een skelet met alleen zijn stropdas om. Dat rest ons de vraag: wat houdt Bob’s Burgers nog meer verborgen? Spooky.

Comments