Go to your room!

De reden dat Butters' vader verslaafd is aan huisarresten uitdelen

donderdag, 23. november 2017

Bepaalde dingen in South Park veranderen nooit. Zoals Butters die om de haverklap huisarrest van zijn vader. Het maakt eigenlijk al niet meer uit wat die arme jongen (mis)doet; zelfs wanneer hij er volgens zijn ouders te goed uit ziet op de schoolfoto (wat meisjesachtig is, blijkbaar), zit ‘ie weer een week vast in zijn kamer.

Naar verluidt heeft Butters al zo’n 70 keer “you’re grounded” naar zijn hoofd geslingerd gekregen, al zou het ons niet verbazen als het al vaker was gebeurd. Maar waarom wordt deze altijd rustige en nette jongen toch zo vaak huisarrest opgelegd? We hebben het antwoord, en die zoeken we bij zijn vader: Stephen Stotch.

Er zijn twee delen van deze puzzel (drie als we Butters’ moeder meerekenen), waarbij de eerste waarschijnlijk gevormd wordt door Stephens eigen verleden. Zijn moeder was namelijk nog een slag erger als het aankomt op fysieke straffen uitdelen, waar wij achter komen wanneer ze bij de familie op bezoek gaat. Binnen no time noemt ze Butters een “little faggot”, bezorgt ze hem een blauw oog, steelt ze zijn geld en zegt ze dat hij “grandma’s little bitch” is.

En dat binnen enkele minuten, moet je nagaan wat het met je doet om bij haar in huis op te groeien. Helaas weten we niet 100% zeker dat ze Stephens moeder is, maar aangezien zijn eigen vrouw ook een gigantische pestkop is en Stephens gedrag steunt – ze probeerde haar zoon zelfs te vermoorden – is Grandmother Stotch hoe dan ook indirect verantwoordelijk voor veel van de huisarresten.

Het tweede deel is een stuk voor de hand liggender, want Stephen is gewoon ontiegelijk dom en mist elke skill die een ouder nodig heeft, net als zijn vrouw. Hij weet niet wat empathie is, is zo naïef als maar kan (zeker als Butters weer eens wordt opgepakt), kan niet normaal communiceren, weet niets over de behoeften van kinderen, is emotioneel onbereikbaar en heeft het IQ van een baksteen.

Tja, als Butters dan iets verkeerd doet kan Stephen niet veel meer dan hem huisarrest geven. Wanneer die kracht wegvalt, stort zijn wereld in elkaar. Laten we daarom hopen dat Butters zijn vader er eens flink van langs gaat geven, en net als toen tegen zijn oma gewoon zegt dat hij een gore pestkop is die alleen maar zijn zoon kan kleineren omdat hij zelf een kutleven heeft. Of gewoon meer van dit:

Comments