Wie is nu de gebeten hond?

Wu-Tang Clan klaagt honden-uitlaatservice Woof-Tang Clan aan

dinsdag, 28. november 2017

Een honden-uitlaatservice die wilde meeliften op het gigantische succes van de Wu-Tang Clan, is compleet terecht de gebeten hond geworden. Rapper/producer RZA laat namelijk zijn tanden zien, nu hij de Woof-Tang Clan, zoals het bedrijfje heet, aanklaagt voor copyrightschending.

Aangezien de Wu-Tang Clan al sinds 1993 actief is en zo’n beetje de grootste rapgroep ooit is, lijkt de kans groot dat de uitlaatservice zijn naam moet veranderen. Wel jammer voor eigenaar Marty Cuatchon, aangezien hij al flink heet nagedacht over de marketing, en we moeten toegeven dat dat best wel erg grappig is. Zo claimt hij de “illest” hondengroep van New York City te begeleiden, en verkocht hij al shirts met bekende hip-hop albumcovers (van De La Soul tot Wu-Tang Clan zelf) met daarin honden verwerkt.

Zijn staf en hij staan ook paraat om op honden te passen; ze zijn verantwoordelijk en erg lief, mits het baasje het eens is dat Nas’ Illmatic het beste album allertijden is. Die hip-hop-insteek zal ongetwijfeld blijven, maar er moet toch een nieuwe naam komen. Grandmaster Woof & The Furry 5? Three Dog Mafia? Bones, Pugs-N-Harmony? Corgi’s With Attitude? Wie weet.

De shirts zijn al niet meer te koop. Maar ja, die marketing heeft zijn doel al wel behaald nu het halve internet op de hoogte is van de rechtszaak tegen de Woof-Tang Clan. De timing is ook prima, aangezien de echte Wu-Tang Clan recentelijk nog een album heeft gedropt. Misschien had de eigenaar daarom beter geen shirts kunnen maken en zich met de marketing gewoon op New York kunnen richten; iets met slapende honden…

Comments