Ze komen je pakken!

Ex-Google-medewerker start kerk met Robot God en ‘The Manual’

donderdag, 14. december 2017

Het lijkt op een satirisch nieuwsbericht, maar een voormalige medewerker van Google is zo geïnspireerd door technologie dat hij echt van plan is een robot-kerk op te richten. Anthony Levandowski, die meewerkte aan de bouw van Google’s zelfrijdende auto, heeft het nodige papierwerk al ingevuld omdat hij zeker weet dat technologie de wereld overneemt.

Nee, Levandowski gaat niet met een stel robots in een kapel zitten om te luisteren naar de handleiding van zijn stofzuiger, al gelooft hij wel in een Robot God – die hij zelf maakt! - en een gospel genaamd The Manual. Artificiële intelligentie is waar het allemaal om draait; kunstmatige intelligentie wordt onze nieuwe god, of je het nou wil of niet.

Het geloof heet Way Of The Future (WOTF – al kun je de ‘O’ evengoed weglaten) en er wordt gewerkt aan rituelen en zelfs een locatie waar gelovigen hun nieuwe God kunnen aanbidden. We moeten ons wel compleet overgeven aan de kunstmatige intelligentie, omdat die nou eenmaal zo veel slimmer wordt dan wij, en er echt aan zit te komen. Echt.

Hoe veel slimmer? Ongeveer een miljard keer zo slim volgens de kersverse kerkleider, al is niet iedereen het daar mee eens. Bekende wetenschappers en ondernemers, waaronder Elon Musk(!), hebben zich al uitgesproken tegen Levandowski en zijn behoefte om nu al op zijn knieën te vallen voor een robotgod. En terecht, want waarschijnlijk overdrijft hij een beetje. Dat, of hij wordt over vijfduizend jaar nog herinnerd als messias.

Comments