...en de Barney-variant

Dit wist je nog niet over de legendarische HIMYM-intromuziek

donderdag, 21. december 2017

Het nummer is een paar veranderingen ondergaan sinds 2005, maar als je eenmaal bovenstaande, bekende pianonoten hoort kun je niet anders dan mee neuriën. De How I Met Your Mother-intro zit in het geheugen van iedere fan gegrift, maar er zijn dingen die velen nog niet weten over die ‘ba ba ba ba’-muziek.

Te beginnen met de band die de muziek eigenlijk speelt en het nummer waar de intro uit komt. Twee van de bedenkers van How I Met Your Mother, Carter Bays en Craig Thomas, spelen namelijk in een band genaamd The Solids. Zij zijn te horen in de intro met het nummer Hey, Beautiful. Helaas zijn het dus niet de vijf vrienden die de muziek spelen, zoals het even leek in deze aflevering:

Dat is trouwens niet de enige keer dat de intromuziek in een aflevering te horen is, dat gebeurt in totaal namelijk vijf keer. De eerste keer is dus met de vrienden, wanneer Barney hen aan zijn vader voorstelt claimt hij namelijk dat ze een band vormen die een muziekvideo hebben opgenomen.

De tweede terugkeer start weer met Barney, die ditmaal in de aflevering 46 Minutes claimt de leider van de vriendengroep te zijn, waarna een intro start waarbij alle foto’s vervangen zijn door Barney in pak, en de vrienden overduidelijk verveeld. Het is verreweg de meest legendarische introversie, al is de Russische variant ook geniaal:

Wacht, de Russische? Ja, dat gebeurt vanzelfsprekend wanneer Stripper Lilly en haar vriendje Arvydas bij de vriendengroep komen om Marshall en Lily te vervangen.

Vervolgens krijgen we nog een schattige kinderversie voor baby Marvin en verschijnt als laatst een intro-variant met de moeder en al haar vriendinnen als focus. Niets wat “Ba- ba- ba- Baa- Baa- Ba- Baarney is the new leader of the gang and life just got way more awesome” kan overtreffen, dus.

Comments