Geheim op de begraafplaats

Sommige How I Met Your Mother-fans zagen de grootste plottwist al aankomen

dinsdag, 19. december 2017

Er is in negen seizoenen How I Met Your Mother meer dan genoeg gebeurd om nog altijd over door te praten. Het meest besproken onderwerp is zonder twijfel het einde van de serie, en de plottwist die hem inluidt. En wat blijkt; hoewel iedereen geschokt was, hadden we de twist best kunnen zien aankomen.

Mocht je de serie nog niet hebben afgekeken, dan moet je maar niet verder lezen. De rest weet namelijk nog wel hoe Tracy, aka The Mother, ergens gedurende het leven van Ted sterft, waarna Ted (na het vertellen van zijn levensverhaal) door zijn kinderen wordt overtuigd om Robin nog een kans te geven.

How I Met Your Mother is niet vies van vooruitwijzingen en kleine easter eggs, maar dat er ergens een graf is te zien met daarop de tekst “Mother”… Tja, dat is wel erg direct. Extra bijzonder dus dat weinig mensen dit is opgevallen; het graf is te zien in de aflevering Tailgate, waarin Marshall na nieuwjaarsavond op bezoek gaat bij het graf van zijn vader.

Dat er duidelijk “Mother” staat en niet iets als “Mom” of zelfs een naam, doet toch denken dat de makers van de serie de grafsteen erg bewust hebben geplaatst. Dat betekent ook dat ze in ieder geval al in seizoen 7 wisten dat Tracy het einde niet zou halen; er gaan zelfs geruchten dat ze dit in seizoen 2 (in 2006!) al wisten.

Comments