Een leven op de achtergrond

Hoe kon deze briljante grap in HIMYM ons allemaal ontgaan zijn?

donderdag, 21. december 2017

Dat How I Met Your Mother bizar veel geheimen voor ons verborgen houdt, zelfs jaren nadat de serie ten einde is gekomen, is op zijn zachtst gezegd een wonder. Maar dat een briljante grap compleet over onze hoofden is gevlogen is ongehoord, en toch is het gebeurd…

Iedereen die echt goed oplet en niet in lachen uitbarst wanneer er weer eens een grap over Canada wordt gemaakt, had tijd en aandacht over om te zien wat in aflevering 12 van seizoen 9 op de achtergrond gebeurt. Daar zien we namelijk, in een ongekend kort tijdsbestek, het volledige leven van een bijzondere man.

Te beginnen met het eerste moment waarop we een stelletje te zien krijgen, tijdens een compilatie van grappen die de gang over Canada maakt. Natuurlijk word je afgeleid door bovenstaand prachtige shot van Barney, maar als het je lukt om achter hem te kijken zie je een man zijn vriendin ten huwelijk vragen. Ze zegt ja.

Door naar de volgende Canada-grap. Weer zien we dezelfde twee mensen op de achtergrond, en ditmaal is de vrouw zwanger!

Hoppa, Caneda-grap nummer zoveel, en weer zien we het stelletje. Ze hebben de baby al gehad! Sterker nog, de baby is volwassen geworden en zojuist afgestudeerd…

Door naar het laatste shot van de happy family. Zo blij is de familie helaas niet meer, nu iedereen oud is geworden en de man des huizes de pijp uit is gegaan. Toch is zijn weduwe weer naar MacLaren’s gegaan, met een urn vol as ditmaal, om zonder twijfel haar verdriet weg te drinken.

De grap is natuurlijk onderdeel van de compilatie; het hele punt is dat de vriendengroep al zó lang Canada-grappen maakt dat iemand in de tussentijd zijn hele leven heeft geleefd. Aangezien alle shots elkaar rap opvolgen zullen veel kijkers de grap dus al hebben meegekregen, maar voor de rest is er een reden extra om in lachen uit te barsten in seizoen 9.

Comments