Challenge... completed!

Zo houden Lily en Robin in HIMYM hun zwangere buiken verborgen

woensdag, 24. januari 2018

Veel dingen in How I Met Your Mother zijn niet wat ze lijken. Zo is de legendarische vrouwenverslinder Barnabus ´Barney´ Stinson, aka acteur Neil Patrick Harris, eigenlijk homoseksueel, wisten de schrijvers al na één seizoen hoe de serie zou eindigen en zijn de twee vrouwen in de vriendengroep eigenlijk zwanger tijdens de opnames van het vierde seizoen.

Het laatstgenoemde is natuurlijk het lastigst om verborgen te houden voor de hordes aan fans die elke frame van het beeld afspeuren op foutjes en easter eggs. Maar toch is het actrices Alyson Hannigan en Cobie Smulders gelukt om hun flink groeiende buiken te verstoppen, en hieronder lees en zie je hoe.

Toen de productie van seizoen 4 begon (2007-2008) had actrice Alyson Hannigan, aka Lily Aldrin, het heugelijke nieuws dat ze zwanger is en enkele weken later kwam haar collega Cobie Smulders, Robin Scherbatsky, met hetzelfde bericht. In maart van 2009 beviel Hannigan van een gezonde baby en drie maanden later volgde die van Smulders.

Hoewel de zwangerschap van Cobie Smulders een beetje uit de lucht kwam vallen, ging de productie van de serie gewoon door als gebruikelijk, en besloten de makers om een beetje lol te hebben met de zwangere buiken. In de eerste plaats werd veel gebruik gemaakt van losse kleding en talloze handtasjes:

Lily kwam er mee weg veel dikke winterjassen aan te doen, maar beide actrices kregen ook een flinke collectie handtassen en portemonnees om voor zich te dragen. “We have the biggest purses of any show on the air”, grapte regisseur Pamela Fryman destijds. Het team besloot dus er iets leuks van te maken, maar werd in veel scenes gedwongen simpelweg iets voor de buiken te zetten:

Basketballen, schalen met fruit en tv-toestellen zijn niet de mooiste manier om een zwangere buik weg te werken, maar wie er niet van af weet zal waarschijnlijk niet opmerken dat Lily of Robin eigenlijk zwanger is tijdens het filmen. Zelfs niet op het moment dat de makers Lily’s buik praktisch in je gezicht duwen, wat twee van de leukste easter eggs ooit oplevert. Kijk maar eens wat er met Lily’s buik gebeurt nadat ze een "eetwedstrijd wint":

Comments