Van futuristische bagage naar vrienden in New York

Matthew Perry moest de rol van Chandler van zijn acteursvrienden stelen

woensdag, 31. januari 2018

Chandler is van alle vrienden in Friends misschien wel de grappigste met zijn fantastische one-liners en over the top mimiek. De reden dat hij zo hilarisch is in de serie is natuurlijk acteur Matthew Perry; het is bijna eng hoe goed hij Chandler speelt. Maar wat blijkt, Chandler en Matthew zijn bijna dezelfde persoon.

Toen aan het begin van de jaren ’90 de audities voor Friends plaatsvonden was Perry bezig met een “verschrikkelijke tv-show over ‘baggage handlers’ in het jaar 2197”, zo zei hij ooit in een interview met Graham Norton (de clip vind je onderaan). En dat zorgde er bijna voor dat hij nooit naar de Friends-auditie was gegaan; ware het niet dat hij het personage van Chandler direct zó goed doorhad, dat hij al zijn acteursvrienden die wel voor de rol gingen te hulp schoot.

Dus in plaats van zelf op auditie te gaan voor wat later de populairste sitcom ooit zou worden, besloot hij zijn vrienden te helpen met hun audities. Al snel bleek dat de rol hem op het lijf geschreven stond – hij vertelde zijn vrienden om hem na te doen en zo een betere Chandler te worden, wat er voor zorgde dat een paar van zijn maten erg ver kwamen in de audities…

Maarja, één blik op Matthew Perry in de rol en de rest kon hun tassen inpakken en wegwezen, want tegen de echte Chandler kan niemand op. De show over bagage-medewerkers in 2197 leek toch geen succes te worden – no shit! – en de rest is geschiedenis. Gelukkig maar, want een Friends zonder Matthew Perry is geen Friends.

Comments