Was jou dit al opgevallen?

Geobsedeerde fans spotten verband tussen Friends en Home Alone

donderdag, 01. februari 2018

Friends is zo’n serie die voor sommige mensen eigenlijk té goed is. Er zijn namelijk een paar iets te fanatieke fans die na hun eerste kennismaking compleet geobsedeerd zijn van de serie, en daarom later in hun leven het huwelijksaanzoek van Chandler namaken of na zesduizend binge-sessies elk koffiekopje tellen dat de personages ooit hebben gedronken, bijvoorbeeld.

Het zal je in ieder geval verbazen hoeveel fans elke centimeter van het beeld afspeuren als ze de serie kijken, en het zal je nog meer verbazen dat er iemand was die zo een verband vond met de Home Alone-films. Want wat blijkt, Chandler en Monica zijn naar hetzelfde huis verhuist als waar Kevin McAllister uit die films in woont!

Althans… Wanneer Chandler en Monica in het laatste seizoen gaan verhuizen naar een plek buiten de (binnen)stad, lijkt het door het uitzicht vanuit de woonkamer erop dat de twee op exact dezelfde plek wonen als de McAllisters uit Home Alone. En het duurde maar 12 jaar voor iemand het door had, zoals je ziet in onderstaande video:

Vooruit, laten we je dan maar meteen uit deze droom helpen: de familie Chandler-Bing woont in een buitenwijk van New York en de McAllisters wonen helemaal in Chicago, zo’n 1280 kilometer verderop. Het gaat hier dus niet om een of ander bizar verband tussen Friends en Home Alone, maar simpelweg om het feit dat dezelfde beelden zijn gebruikt voor het uitzicht vanuit het raam.

Trivia-kennis, noemen we dat. En om het nog bonter te maken weten we je ook te vertellen dat het échte huis, waar de daadwerkelijke beelden zijn geschoten: in Winnetka, Illinois – 25 kilometer ten noorden van Chicago, en dus heel erg ver uit de buurt van New York. Gelukkig maakte het Monica en Chandler niet uit dat ze een Chicago-uitzicht vanuit hun woonkamer hebben, zolang Joey maar zijn eigen kamer kreeg...

Comments