Van Styles tot Wonder

Vijf Carpool Karaoke’s die je in tranen achterlaten

woensdag, 07. februari 2018

Nu The Late Late Show With James Corden elke doordeweekse avond om 20:15 uur bij ons te zien is, heb je zo langzamerhand wel door hoe hilarisch de talkshow kan zijn. Dat komt mede door terugkerende rubrieken, waarvan Carpool Karaoke verreweg het bekendst is. Maar er wordt niet altijd gelachen…

Nee, muziek is een emotionele aangelegenheid en daarom zijn er een paar Carpool Karaoke’s waarbij we het echt niet droog kunnen houden. Dat kan ook niet anders wanneer bijvoorbeeld de vonken van het beeld afspatten tijdens een duet met Harry Styles, of wanneer James zelf zijn best moet doen niet te huilen wanneer Stevie Wonder zijn vrouw belt. Tissues bij de hand? Let’s go.

1. Harry Styles’ romantische komedies
“I can’t quit you,” zijn de hartverscheurende woorden van James Corden tegen Harry Styles na een fantastisch duet (vanaf 8:35 voor vol effect). Maar dit is slechts het begin van wat achteraf misschien wel de meest tranentrekkende Carpool Karaoke ooit blijkt te zijn; samen spelen ze een romantische comedy na (10:00). Harry is Julia Roberts, James is Hugh Grant, en de tranen vloeien rijkelijk – op een “coole” manier. Alsof dat nog niet genoeg is, spelen ze ook nog even een erg spannende scene uit Titanic na…

2. Stevie Wonders belletje
Als Stevie Wonder naast je in de auto stapt moeten er natuurlijk een paar grappen gemaakt worden over dat hij moet navigeren of rijden, en dat is allemaal hilarisch, maar we zijn hier om te janken. Zo geloofde James’ vrouw niet dat haar muziekidool Stevie Wonder naast hem in de auto zit, waarop Stevie besloot haar een belletje te doen. Maar wanneer hij ook nog eens zingt dat James veel van haar houdt lukt het de chauffeur amper om het zelf droog te houden, onderstaand moment (vanaf 3:40) betekent overduidelijk veel voor hem en zijn vrouw:

3. Iggy Azalea’s mooiste dag van haar leven
Na talloze ‘afleveringen’ van Carpool Karaoke en fantastische interviews met de grootste bekendheden op onze planeet, hebben we natuurlijk een beetje het gevoel dat we James volwassen hebben zien worden. Het is daarom ook niet zo gek dat de Carpool Karaoke met Iggy Azalea zo emotioneel is – we zien James immers in de outfit die menig vrouw op de mooiste dag van haar leven draagt (de tranen vloeien vanaf ongeveer 6:05):

4. Justin Bieber beschermt James
Nu James Corden populairder is dan wij ons kunnen voorstellen heeft hij te maken met ongelooflijk veel paparazzi en hordes aan schreeuwende fans, ook al heeft niet iedereen dat door. Het was dus een echte eye opener toen een klein artiestje genaamd Justin Bieber bij hem in de auto mocht stappen en in Carpool Karaoke ons ervan bewust maakte hoe zwaar James het heeft met al die aandacht (6:40). “He lives his life in a fish bowl, dude!”

5. Sam Smith ontmoet Fifth Harmony
Soms is er zo’n goede klik tussen James en zijn bijrijder dat je na 12 minuten aan muziek en hilarisch interviewmateriaal geen idee hebt hoe de video nog beter zou kunnen worden. Nou, dat kan bijvoorbeeld door een waanzinnige zanger als Sam Smith te verrassen met zijn idolen van Fifth Harmony. Tranentrekkend fanboy-momentje (vanaf 12:00):

Comments