Nooit meer alleen op 14 februari

10 plays van Barney die je een Valentijnsdate garanderen

maandag, 12. februari 2018

Tijden van date-droogte zijn nooit leuk, maar op zo’n dag als Valentijnsdag voelt het alleen thuis zitten natuurlijk nog net iets kutter. Hadden we maar een rolmodel – uhh, bromodel, die we kunnen raadplegen in deze tijden van nood... Of een boek vol tips om een Valentijnsdate te scoren… Wacht eens even: Playbook.

Natuurlijk, je kunt avonden lang doelloos in een kroeg blijven hangen in de hoop dat een leuk, single iemand toevallig binnenloopt en zich voelt aangetrokken tot hopeloze barhangers – OF je vindt je innerlijke bro, een kostuum (als een van de plays daar om vraagt) en een lading condooms, want met onderstaande plays heb je binnen een dag een date. Fijne Valentijnsdag verder.

1. The Ted Mosby (of Ted Mosby: Architect)
Kleed je als Ted. Zeg tegen vrouwen dat je gedumpt bent op je huwelijksdag. Score.

2. The Scuba Diver
Benodigdheden: een duikpak, een stel goedgelovige vrienden en een geschiedenis vol plays. Ga eenzaam in een hoekje van jullie stamkroeg zitten alsof je nog niet over je ex heen bent. Je vrienden zullen zich rot voelen en een date voor je regelen – en het meisje zal ze geloven. Want waarom zouden je vrienden over zoiets serieus liegen?

3. The Fireman
Stap 1: “Tell your target you’re a fireman.”
Stap 2: “Stop, drop, and roll with her.”

Pas op: een brandweerman nadoen kan misschien een beetje illegaal zijn. Een brand kan daarnaast zomaar uitbreken en een kat kan plotseling in een boom vast komen te zitten, en dan zal iedereen denken dat jij weet wat je moet doen.

4. The Lorenzo Von Matterhorn
Creëer een persona met een unieke naam als Lorenzo von Matterhorn en maak een grote hoeveelheid websites aan over hoe fantastisch je wel niet bent. Barney maakte bijvoorbeeld een website over Lorenzo’s medische aandoening - zijn enorme penis. Briljant.

5. The Kidney Scheme
Stap 1: draag een ziekenhuis-armband of mogelijk patiëntenkleding. Kun je er niet een vinden? Graaf dan even door de vuilnisbakken van je lokale ziekenhuis.

Stap 2: zorg ervoor dat jouw doelwit het armbandje ziet en zeg dat je er niet over wilt praten, om direct daarna uit te leggen dat je een nier hebt gedoneerd aan je beste vriend. Zwaai naar een dichtbijzijnde bro.

Stap 3: zeg dat het een no-brainer was om je bro een kidney-five te geven, je kent hem immers al sinds de basisschool en als hij er niet meer zou zijn… Damn.

Stap 4: verzeker haar dat de rest van jouw organen in topconditie verkeert, en stel voor dat het tijd wordt voor een andere orgaandonatie…

6. The My Penis Grants Wishes (/The I Have A Pet Loch Ness Monster)
Kleed je als een lampgeest. Meld aan vrouwen dat jouw penis, net als een magische lamp, wensen vervult als je er maar hard genoeg op wrijft.

Mocht je een andere penis-play willen uitproberen, dan is de I Have A Pet Loch Ness Monster een optie. Draag een kilt en roep regelmatig “my penis” in een Schots accent.

7. The Royal Archduke of Grand Fenwick
Benodigdheden: een groots schilderij van jezelf en een fancy outfit om daarop te dragen. Daarna is het een kwestie van het schilderij in een museum op te hangen en er voor te gaan staan.

8. The Déjà Vu
Oké, voor veel van deze plays moet je een pro zijn, maar door The Déjà Vu loont het een wingman te hebben. Laat een van je vrienden een play uitproberen op jouw doelwit, en probeer wanneer hij faalt exact dezelfde play uit. Wanneer ze boos wordt hoef je simpelweg te zeggen dat die eerste vent een bedrieger is en jouw echte levensverhaal gebruikt voor zijn eigengewin. Jij bent de bassist van Cheap Trick, niet hij (etc.).

9. The Mrs. Stinsfire
Kleed je als een lief oud vrouwtje en geef jezelf een naam als Mrs. Stinsfire, infiltreer vervolgens een studentenvereniging voor vrouwen. Leer ze van binnen kennen, om ze daarna als jezelf van binnen te leren kennen.

10. The Desperation Day
Oké, het is geen officiële Play maar deze theorie is wel gebaseerd op Barneys briljante geest en zijn favoriete dag: Desperation Day. De dag voor Valentijn is íedereen namelijk wanhopiger dan welke andere dag dan ook, dat was al zo sinds de Bro’s of old – sinds Saint Valentine en Saint Desperatius en hun zoektocht naar onzekere bruidsmeisjes. Hoe dichter je bij middernacht van 13 februari komt, hoe groter de kans dat een van je plays of versierpogingen werkt.

Comments