Van “meh” tot “er moet iets gebeuren!”

Hoe denken de Friends-acteurs eigenlijk zelf over een reünie?

vrijdag, 23. februari 2018

In het leven zijn een paar terugkerende gebeurtenissen een zekerheid. Net zoals het feit dat de zon dagelijks opkomt in het oosten, kunnen we er op rekenen dat eens in de zoveel tijd een neppe Friends-filmtrailer opduikt en miljoenen views en likes krijgt.

Hoewel de trailers overduidelijk bij elkaar zijn geraapt en we vooral achterblijven met teleurstelling, laat de belangstelling voor de fan-creaties wel zien dat er veel mensen zitten te wachten op een echte Friends-reünie. Maar hoe denken de acteurs er eigenlijk zelf over?

De mensen die twintig jaar geleden een hilarische vriendengroep vormden op televisie worden nog vaak gevraagd naar een nieuw seizoen of een film, en juist daarom antwoorden ze niet altijd even gretig. En wanneer ze er wel op in gaan, is het nieuws voor fans die schreeuwen om meer niet bepaald goed te noemen.

Schwimmer heeft zijn twijfels bij een reünie, omdat hij de vriendengroep niet “met krukken en rollators” wil zien. In talkshowprogramma Megyn Kelly Today was hij verder heel kortaf: “I doubt it. Thank you for asking, and moving on.”

In reactie op de recente neppe trailer laat ook Lisa Kudrow (Phoebe) weten dat ze een vervolg dat op dezelfde voet verdergaat niet ziet zitten. Friends gaat volgens haar over een vriendengroep in hun twintiger en dertiger jaren, en als ze nu nog dezelfde problemen zouden hebben zou ze dat “een beetje zielig” vinden.

Toch moet er volgens haar iets gebeuren omdat er de afgelopen tijd meer en meer oude series terugkeren in een nieuw jasje. Jennifer Aniston is het daar wel mee eens, in gesprek met Ellen zei ze laatst echter heel vaag “anything can happen.”

Om het nog erger te maken heeft Joey-acteur Matt LeBlanc wel genoeg van acteren en lijkt het hem fantastisch om “not a fucking thing” te doen (zei hij in gesprek met Conan O’Brien vorig jaar), oftewel met pensioen te gaan. Maar als iets hem terugkrijgt… Nah, iets doen is veel werk.

Zijn Friends-huisgenoot Matthew Perry (Chandler) is niet veel positiever, en daar heeft hij een reden voor die eigenlijk wel bij Chandler Bing past. “I have this nightmare that we do Friends again and nobody cares. We do a whole series, we come back, and nobody cares about it. So if anybody asks me, I’m gonna say no. The thing is: we ended on such a high. We can’t beat it.” Er is geen reden om terug te keren dus - beter dan het was wordt het nooit – en dan die nachtmerrie…

Om de vriendencirkel rond te maken heeft Courteney Cox (Monica) laten weten dat de hele groep al sinds het serie-einde in 2004 niet meer bij elkaar is geweest. Er haakt altijd wel iemand af, en zo gaat het waarschijnlijk ook met een mogelijk vervolg op de serie.

De rotte kers op de twintig jaar oude taart is dat ook producer Marta Kauffman vaak zegt dat een reünie echt niet gaat gebeuren, ook al zeuren we er nog zo hard om met zijn allen. Ach, gelukkig hebben we de tien seizoenen nog.

Comments