Hoe papa en mama elkaar ontmoetten

Wordt deze serie een How I Met Your Mother-spin-off?

maandag, 26. februari 2018

Sinds het einde van How I Met Your Mother schreeuwen fans steeds vaker en harder om een vervolg op de serie. Maar ja, aangezien de acteurs en de rest van de crew verder zijn gegaan met andere projecten lijkt How I Met Your Mother seizoen 10 niet te gaan gebeuren...

Dan maar de next best thing: een spin-off. Het idee voor ‘How I Met Your Dad’ hangt al langer in de lucht, maar zoals je vorig jaar al bij ons kon lezen werd de eerste aflevering daarvan in de prullenbak gegooid en werkt 20th Century Fox sindsdien in geheim verder. Maar nu duikt er ineens een serie op waarbij een dochter vertelt hoe haar vader en moeder elkaar ontmoetten: History of Them.

CBS, de Amerikaanse zender die ook HIMYM ooit bestelde, heeft het dus op een andere boeg gegooid en lijkt nu een serie in de trant van Teds verhaal te maken. Maar een echte spin-off is het zeker niet, ook al blijkt uit de eerste beschrijving van History of Them dat de makers bij HIMYM hebben afgekeken.

History of Them gaat namelijk over een dochter die het verhaal van haar vader en moeder vertelt, dus net als Ted in de toekomst. Haar ouders waren natuurlijk onderdeel van een vriendengroep, en daarin zat ook een Barney-achtig personage genaamd Isaac. Een “impossibly handsome millionaire with confidence to match.” Maar zo legen – wait for it – darisch als Barney wordt hij natuurlijk nooit.

Of de rest van de serie wel zo legendarisch wordt als HIMYM? Nah, waarschijnlijk niet, maar de geest van HIMYM leeft voort en men is nog lang niet klaar met de bekende formule. Het enige wat afwijkt is de nadruk op nieuwe technologie; de dochter die het verhaal van haar ouders vertelt gebruikt daarvoor hun Instagram-accounts.

Tja, toch geen echte HIMYM-spin-off dus. Nu is het alsnog wachten op How I Met Your Dad, die naam is nog altijd in het bezit van CBS en nadat er al twee pilot-afleveringen zijn weggegooid en er inmiddels al weer nieuwe schrijvers op het project zitten, lijkt het slechts een kwestie van tijd tot we de eerste beelden te zien krijgen.

Comments