De echte reden dat hij een mitella draagt

Joey Tribbiani raakte gewond door deze Friends-'stunt'

maandag, 05. maart 2018

Er zit een donker randje aan een van de bekendste en meest hilarische afleveringen van Friends. Althans, voor acteur Matt LeBlanc liep de aflevering niet helemaal goed af; een stunt die eigenlijk geen stunt mag heten ging compleet fout. En daardoor moest onze Joey enkele afleveringen met een mitella rondlopen.

Een van de beste momenten op televisie ooit is zonder twijfel het gekibbel tussen Chandler en Joey om de stoel in Monica’s appartement. Terwijl Ross gestrest is dat niemand op tijd klaar zal zijn voor zijn grote speech, vechten de twee huisgenoten een epische strijd uit om wie mag zitten. Wat je niet weet, is dat die opnames halverwege gestopt moesten worden doordat bovenstaande ‘stunt’ fout afliep.

Het enige wat Matt LeBlanc hoefde te doen is over de koffietafel heen stappen en op de stoel te ploffen, maar op een of andere magische manier landde de acteur compleet ondersteboven. Hij zou zijn hoofd akelig hard op de grond terecht voelen komen, ergens tussen de stoel en de tafel, en brak zijn val dus met zijn arm. En dat schijnt niet zo goed te zijn voor je schouder. Had hij die dertig lagen aan Chandlers kleding nou maar eerder aangedaan…

Alsof het stoppen van een opnamedag niet genoeg problemen oplevert voor het team achter Friends, waren de aanwezige kijkers die dag ook nog eens prijswinnaars die vanuit overal en nergens in Amerika naar de studio werden gevlogen. Die reclamestunt kostte de studio dus aardig wat duiten, aangezien iedereen weer naar huis moest en ze na een week weer terug mochten vliegen.

Mocht je je dus afvragen waarom Joey ineens een mitella draagt in seizoen 3 van Friends, dat komt door wat waarschijnlijk de eerste en laatste ‘stunt’ in LeBlancs carrière was. Maar de reden achter Joeys mitella past in de serie toch nog wat beter bij Joey; hij bezeerde zichzelf volgens de schrijvers gewoon toen hij op een bed op en neer aan het springen was.

Comments