Van verwoeste benen tot een eigen serie

Het inspirerende verhaal van Modern Family-acteur Adam Devine

woensdag, 07. maart 2018

We kennen hem allemaal als de vaak vrolijke en ietwat ongemakkelijke Andy uit Modern Family en natuurlijk ook als de altijd hyper en ietwat ongemakkelijke Adam uit Workaholics. Maar voor acteur Adam Devine een succesvolle comedy-acteur werd moest hij veel doorstaan. Te beginnen met twee wielen van een cementwagen.

Op slechts elfjarige leeftijd steekt de kleine Adam Devine met zijn fiets aan zijn zijde een weg over in Omaha (Amerika). Hij en zijn vriendjes willen wat sneop scoren in de winkel aan de overkant – oh, en om wat pagina’s uit de Penthouse te scheuren, voegt hij later toe aan dit verhaal.

Hij wacht nog voor drie cementwagens hem voorbij rijden maar ziet de vierde over het hoofd, die hem vol raakt. En dat door een miscommunicatie: een van zijn vrienden schreeuwt “come on!”, als in “op naar de naakte vrouwen!!”, maar Adam denkt daardoor dat de weg vrij is en hij veilig kan oversteken.

Adam komt onder de eerste twee wielen van de 38.100 kilo wegende wagen en eindigt uiteindelijk zo’n honderdvijftig meter verderop, waar de gigantische machine hem uitspuwt.

Natuurlijk is Adam direct bewusteloos, waarna hij in shock raakt en uiteindelijk in een coma belandt. Na twee weken wordt hij wakker in de Intensive Care met alle botten in zijn beide benen gebroken. Bovenop de andere complicaties (een klaplong en infecties) is het erg onzeker of Adam ooit weer zal kunnen lopen, en een ontzettend lang revalidatieproces start.

Hoe gek het ook klinkt, inmiddels is Adam wel blij dat het hem is overkomen. Natuurlijk is het ontzettend vervelend om ruim twee jaar niets te kunnen en in totaal 26 operaties te ondergaan – maar, zo zegt hij zelf, het gaf hem wel een kracht die hij omzette in comedy-goud. Al in zijn ziekenhuisbed belde hij naar radiostations om bekende mensen na te doen of andere typetjes te verzinnen.

Volgens Adam had zijn leven veel erger kunnen zijn en stuurde het ongeluk hem een positieve richting op: die van de humor. Comedy bracht mensen bij elkaar, zag Adam toen alles even tegen leek te zitten, en dat inspireerde hem geweldige dingen te gaan doen.

En maar goed ook, want anders zouden series als Workaholics en Modern Family (en Adam DeVine’s House Party) een stuk minder leuk zijn geweest. Om nog maar te zwijgen over zijn bijdragen aan Neighbors, The Intern, The Final Girls, Mike and Dave Need Wedding Dates, Ice Age: Collision Course, The Lego Batman Movie en Pitch Perfect 1 & 2.

Comments