Een unieke aflevering

Hoe Family Guy Stewie’s seksualiteit wilde aanpakken en het nu doet

vrijdag, 16. maart 2018

Dat we een serie hebben waar een hyperintelligente 1-jarige baby met een grote bek in zit, is op z’n zachtst gezegd bijzonder, maar dat hij ook nog eens sinds de jaren ’90 dezelfde leeftijd heeft én openlijk worstelt met zijn homoseksualiteit… Alleen in Family Guy. Maar is Stewie wel homoseksueel? Het lijkt een van de vragen te worden die de serie het komende seizoen beantwoordt.

Mocht je geen idee hebben waar we het over hebben, check dan deze compilatie eens:

Al die momenten leiden dus tot een unieke aflevering, eentje die zich voornamelijk afspeelt in het kantoor van Stewie’s schoolpsycholoog – gespeeld door GANDALF! Uhh, Ian McKellen. Er komen veel levensbepalende onderwerpen voorbij, waaronder Stewie’s moederhaat en natuurlijk zijn seksuele geaardheid.

Zo lijkt er langzamerhand duidelijkheid te komen, en dat op een verrassend respectvolle manier voor Family Guys doen. Seth MacFarlane meldde eerder al eens dat hij een ander plan had voor Stewie’s coming out, en dat plan was niet heel tactvol. Maar we hebben het dan ook over het jaar 2002…

2002, het jaar dat Family Guy gecanceld werd omdat niemand er naar keek (HA!). Kort voor dit ‘einde’ van de serie schreef MacFarlane een aflevering over Stewie’s geaardheid: “It had to do with the harassment he took from other kids at school. He ends up going back in time to prevent a passage in Leviticus from being written: ‘Thou shalt not lie with mankind as with womankind. It is an abomination.”

Gelukkig besloot Seth het over een andere, meer subtielere boeg te gooien en er de zestien jaar daarna vooral erg vaag te blijven over Stewie’s behoeftes. Het is immers een 1-jarige. Niet terug in de tijd om de Bijbel aan te passen dus, maar ouderwets tegenover een psycholoog gespeeld door een man die ooit Hobbits naar een berg leidde.

Dus, hou je ogen open voor ‘Send in Stewie, Please’, een van de meest aangrijpende afleveringen van Family Guy ooit!

Comments