Zo word jij PC!

11x politieke correctheid volgens PC Principal

woensdag, 28. maart 2018

In 2018 is het moeilijker dan ooit om niemand te beledigen met de dingen die je doet en/of zegt. Gelukkig hebben we South Park: het baken voor politieke correctheid in een jaar waarin niets politiek correct lijkt te zijn.

De grote politiek correcte man in dit verhaal is natuurlijk PC Principal, de man wiens initialen ‘politiek correct’ spellen en wiens daden op geen enkele manier aanstootgevend zijn. Iedereen wil natuurlijk als hem zijn, ook jij – maar waar begin je? Geen paniek, we hebben wat tips:

1. Fuck iedereen die denkt dat Caitlyn Jenner geen held is
Niet letterlijk, natuurlijk! Dat is niet PC, bro. Maar mocht je iemand tegenkomen die ontkent dat Caitlyn Jenner een held is omdat ze transgender is… Dan mag je de pan uit flippen. Want het is nou eenmaal knap om als fucking rijke Amerikaan aan de transitie te beginnen en daar weer extra geld mee te verdienen. Oh, en ze heet geen Bruce, en ze is beeldschoon. Dat moet je vinden.

2. Je bent niet PC tot je bro’s het zijn
Als je alle regels opvolgt en inderdaad PC bent moet je er ook voor zorgen dat de mensen om je heen PC zijn. Ideaal doe je dit in een studentenhuis, want net als bij PC Delta gaat er niets boven bier, fitness en sociale rechtvaardigheid.

3. Laat niemand je als minderwaardig behandelen omdat je een PC bro bent
Je kent ze wel: van die mensen die je als een leeghoofd beschouwen omdat je in een studentenhuis woont en bier drinkt met je bro’s. Kom je zo iemand tegen, kruip dan direct in een slachtofferrol, des te meer schaamte zullen ze voelen.

4. Sociale onrechtvaardigheid lossen we op met woorden
En als het écht niet anders kan, bijvoorbeeld als een klein snotaapje op Facebook penisvormige objecten in de monden van de vrouwen in jouw dorp photoshopt, dan mag je rechtvaardigheid in eigen hand nemen. En de levende shit uit hem te slaan in een privéruimte.

5. Pas op met microaggressions
Microaggressies zitten overal en het is jouw taak om ze op te sporen. Hoor je iemand praten over een zakenMAN of brandweerMAN, begin dan alvast maar met luidkeels schreeuwen. Vrouwen kunnen evengoed die beroepen uitvoeren, misschien nog wel beter!

5.5 Psst: één microaggression moet kunnen
Helemaal als het over Jimmy gaat, met z’n grote bek.

6. Het is niet oké om dingen te voelen voor een vrouw die je niet goed kent
Heb je een nieuwe collega of een nieuwe klasgenoot en heb je spontaan allemaal rare gevoelens? Ga dan even langs de dokter, wie weet ben je ziek. Het kan immers niet dat je gevoelens hebt voor een vrouw, puur en alleen omdat ze een vrouw is die er toevallig leuk uit ziet. “Pussy crushing” is niet waar het om gaat. Uhh, wacht, zeiden we leuk? MICROAGRESSION.

7. Check their privilege
Het is simpel: je moet door hebben hoe goed je het zelf hebt met je privileges. Mocht je iemand tegenkomen die niet doorheeft waarom hij bevoorrecht is met zijn twee auto’s en vier televisies (of, nou ja, gewoon één tv), wijs hem er dan op!

8. Leslie, shut your fucking mouth!
Wie ook maar in de buurt van PC Principal zijn grootheid wil komen, moet de strijd aangaan met alles wat niet PC is. Zo ook met Leslie, want zij is echt een bitch. Ken jij ook een Leslie, laat haar alsjeblieft dan nooit weer haar bek opentrekken en mocht je er ooit achterkomen dat ze eigenlijk een robot is die politieke correctheid wil uitroeien – stuur haar dan “van school” (lees: vuist in gezicht).

9. Probeer minderheden altijd zo veel mogelijk te steunen
Puur en alleen omdat ze minderheden zijn, natuurlijk. Geen idee hoe je iemand die tot een minderheid behoort kunt steunen? Nou…

10. Dat houdt in dat je iedereen die tegen de norm vecht als held moet behandelen
Mits ze tot een minderheid behoren, natuurlijk. Ken je een held(in), dan moet je zoveel mogelijk laten blijken dat je immens veel respect voor ze hebt, en dus niet aankomen met zo’n vies applausje:

11. Dus waar doen we het ook al weer voor?
Zodat we ons beter kunnen voelen dan iedereen die niet bewust is van microagressions, privileges en de dingen die mensen in een minderheid moeten doormaken. Zodat jij op iemand af kunt stappen en kunt vragen: “are you PC, bro?”

Bonus: PC Master Race, bro!
We horen je denken: “dit is allemaal te veel informatie, ik zal nooit echt PC worden!” Het is een lang traject, dat is waar, maar je kunt ook op een andere manier een PC-bro worden. Heb je een pc in huis staan? Geen gameconsoles dus? Op naar het internet dan, want daar wordt PC Principal verheven tot icoon van het pc-meesterras:

This is how r/PCMasterRace was created.

Comments