En Ross nóg enger

Friends wordt pijnlijk zonder lachband

donderdag, 29. maart 2018

Al zo lang we ons kunnen herinneren zijn er series met een lachband of “live audience”. Niet iedereen vindt dat even leuk, maar één ding is zeker: zonder dat gelach zouden dat soort series ontzettend pijnlijk worden. Neem Friends: ineens een akelig ongemakkelijk groepje ‘vrienden’ dat iets te veel pauzes neemt in hun gesprekken.

Maar we moeten beginnen met Ross. Die gast lijkt namelijk een psychopaat als je het gelach weghaalt, in ieder geval als het om het befaamde ‘gestolen broodje’-fiasco gaat. De muziek die in deze video is toegevoegd helpt natuurlijk ook enorm. American Psycho 2:

Mocht je denken dat het niet erger kon, als je alle context weghaalt en Ross bezig ziet in de aflevering waarin hij leert om Rachel en Phoebe aan te vallen… Hij zou normaal gesproken al lang in een gevangenis zijn beland, en daar waarschijnlijk flippen om het feit dat ze geen boterhammen hebben:

Ze lijken elkaar bijna te haten. Behalve Joey natuurlijk, die lijkt het ongeacht de sfeer of het gesprek altijd naar zijn zin te hebben:

Maar erger dan Ross kan gewoon niet. Een gesprek met een pizzabezorger wordt een straatverbod en het wordt duidelijker dan ooit dat hij niets snapt van Rachels bedoelingen, laat staan vrouwen in het algemeen:

Comments