Een goede Bro word je zo

Alles wat je moet weten over de Bro Code

donderdag, 05. april 2018

Sinds het begin van de mensheid zoekt men naar richting in het leven. Naar een leidende verzameling regels die niet alleen onze samenleving laat floreren, maar ook Bro’s van over de hele wereld betere Bro’s voor elkaar laat zijn.

De een noemt het ons moreel kompas, de ander noemt het religie, wij noemen het de Bro Code. Dé tekst die al je levensvragen beantwoordt (nou ja, misschien een paar); zoals te zien in How I Met Your Mother, gepropagandeerd door niemand minder dan Barny Stinson. Maar de tekst der teksten is zo imponerend! Waar begin je?

Om je op weg te helpen beantwoorden we hieronder de belangrijkste vragen die je ongetwijfeld hebt over de Bro Code:

Waar komt de Bro Code vandaan?
Er zijn tig verhalen over historische Bro’s - zoals die uit Sparta en Troje die vochten om een chick genaamd Helena – en hun lastige bestaan zonder Bro Code, maar je hoeft maar van één iets te weten. Barnabus Stinson, de man die in veel geschiedenisboeken vergeten wordt, bundelde alles wat hij wist over het zijn van een Bro in dit boekwerk. Hiermee hielp Barnabus (de naam is geen toeval) zijn bro Benjamin Franklin, die gecodpiece-blockt werd (zo'n ding) door George Washington terwijl dat duidelijk tegen de regels is.

Al zegt Barney in de serie ook dat het Broses was die de eerste regel (Article 1) op steen kalkte: “Bro’s before ho’s.”

Wat staat er in de Bro Code?
150 Articles, of regels, die je dagelijkse leven kunnen inspireren en waarmee je jezelf en je Bro’s in het gareel kunt houden. Het boek dat we vandaag de dag kennen is geschreven door Barney Stinson himself, maar aangezien hij nogal een respectloze klootzak kan zijn nemen we ze met een korreltje zout.

Waarom houden we ons aan de Bro Code?
Over dat korreltje zout gesproken, de Bro Code maakt niet van iedereen een perfecte Bro. Niet elke regel is waterdicht, sommige zijn gewoon onhaalbaar (Article 28: “A Bro will alert another Bro to the existence of a girl fight”) en andere vernietigen vriendschappen/relaties (Article 32: “A Bro doesn’t allow another Bro to get married until he’s at least 30.”).

Wie kan een Bro zijn?
Je buschauffeur is iemands Bro, de slager om de hoek is een Bro en je over-overgrootvader was een Bro in de tijd van Nabroleon. Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal jouw Bro zijn; een Bro is iemand die je steunt door dik en dun en altijd voor je klaar staat. Tenzij hij geen tijd heeft, natuurlijk.

Waarom snap ik niets van de Bro Code?
Misschien is je Brocabulaire niet bijgespijkerd, misschien ben je een vrouw, misschien zou je Barney nog niet van Marshall kunnen onderscheiden; het maakt allemaal niet uit. Iedereen kan een goede Bro worden, zelfs als je geen dude bent. Het enige wat je nodig hebt is een paar andere Bro’s, de Bro Code en een pak als het even kan.

Mijn vriendin zegt dat de Bro Code nep is!
Als ze meeleest: dat klopt!* Al die mensen van over de hele wereld die leven aan de hand van de Bro Code doen dat voor de lol. Het boek is ook geschreven voor de grapjes, haha wat leuk he!

Wat zijn de belangrijkste regels van de Bro Code?
Dat verschilt per persoon, maar we hebben al eens hele belangrijke regels voor je op een rij gezet. Onthoud: bro’s before ho’s, geen gedoe met de zus, moeder of exen van je Bro’s en kijk elkaar niet aan in een Devil’s Threeway (je weet wel). Luister naar je Bro’s en het komt wel goed.

Wat als mijn Bro zich niet aan de Bro Code houdt?
Dan kan je hem in het ergste geval versto- uhh, verbroten. Valt het allemaal wel mee, dan kost het hem 250.000 euro, en als dat het niet oplost kun je terecht bij de International Court of Bros (mail: barneystinson@barneysblog.com). Tevens mag je onder andere de volgende straffen uitvoeren:
• Zijn wingman-status afpakken
• Zijn recht op kerstkaartjes afpakken
• Waterboarding
• Dwingen om een Bro’s zware meubels te verhuizen

Comments