Weet hij dan ook al how we doin’?!

Kan Joey uit Friends gedachten lezen?

woensdag, 11. april 2018

Het schijnt dat als je dagelijks 0,01% van je hersenpan gebruikt je zoveel denkruimte overhoudt dat je gedachten kunt lezen. Althans, dat moet wel de verborgen boodschap zijn in de Friends-aflevering waarin Joey meer weet dan hij zou moeten.

Ja, flikker er dan ook maar meteen een over de top reactie-gifje van Janice bij (al heeft ze hier ook iets weg van een vis op het droge), dat is op zijn plaats wanneer Joey Tribiani gedachten blijkt te kunnen lezen. Of zoeken we er nu te veel achter en is onderstaande scene gewoon een foutje van de serie-makers en acteur Matt LeBlanc?

Wie tien seizoenen van een sitcom maakt loopt vroeg of laat immers een keer tegen de lamp. Er zullen foutjes in de afleveringen sluipen die je tijdens de productie over het hoofd ziet, en later jezelf voor tegen het hoofd slaat. Zo ook in de scene waarin Joey al weet wat Rachel zegt, nog voor ze het zegt.

Thanks, Friends-ademende Twitteraars:

Is Joey dan toch helderziend? Of houdt hij zoveel van zijn eigen appartement dat hij om de paar minuten “I love it at Joey’s” tegen zichzelf moet zeggen? Nou, dat mag jij beslissen…

Comments