Monica trouwens ook…

Rachel werd vervangen in deze Friends-aflevering en niemand had het door

dinsdag, 17. april 2018

Kun jij jezelf een echte Friends-fan noemen? Sure, je weet waarschijnlijk hoeveel kopjes koffie iedereen dronk in de tien seizoenen - waarschijnlijk weet je zelfs dat Joey en Monica een stelletje hadden moeten worden. Maar hoe kun je jezelf nou een fan noemen als het je niet op is gevallen dat ze Rachel voor welgeteld 0.003 seconden vervingen?!

Precies, de Rachel waar het allemaal om draait, zij die niet on a break was, wordt schaamteloos vervangen door een niet-Rachel en wij zaten hier allemaal schaapachtig naar onze schermen te staren. Schaam je! Of valt het allemaal wel mee? Oh, het valt allemaal wel mee:

Fun fact: zoiets krijg je echt alleen nog bij een serie als Friends. In de tweet zie je namelijk beelden uit de HD-versie van Friends; die met een breder beeld. In de jaren ’90 dacht men nog in vierkanten (eigenlijk in 4:3-verhoudingen), dus deze arme stand-in had nooit echt op beeld mogen komen. Hooguit haar schouder.

Maar de toekomst lag om de hoek voor Friends, waardoor met de juiste technologie gemakkelijk overgeschakeld kon worden op breedbeeld. Daardoor ziet de kijker meer van de set, en met die mogelijkheid is niet altijd even goed rekening gehouden. Zo werd ook Monica een keer vervangen in dit gesprek met Phoebe:

Comments