Van Kevin Spacey tot Lady Gaga

12 celebrities die er het hardst van langs kregen in Family Guy

donderdag, 19. april 2018

Van miljoenen cutaways tot ontzettend pijnlijke opmerkingen over mensen die we allemaal kennen; Family Guy zit bomvol harde grappen en laat niets en niemand heel. Sterker nog, als het over bekende mensen gaat wordt Family Guy een stuk minder ‘random’ dan normaal en komen de beste grappen naar boven drijven.

Tijd dus om een blik te werpen op de bekende mensen die in de zeik zijn genomen door Peter en consorten – gewoon, omdat bar weinig series wegkomen met zulk leedvermaak.

1. Anna Paquin
Er zijn waarschijnlijk genoeg redenen om een serie als True Blood te kijken, maar voor Peter gaat het (verrassing!) voornamelijk om de naaktheid. Specifieker wil hij borsten zien (en vraagt hij Joe een compilatie te maken), maar niet die van actrice Anna Paquin als het even kan. Zij ziet er volgens Peter namelijk uit als een “12-year-old boy”; “Anna Paquin boob does not count as real boob.”

2. John Goodman
Acteur John Goodman is een terugkerend fenomeen in Family Guy, en bijna altijd staan ze stil bij zijn gewicht. Eerst ging het over voedselverspilling, en het feit dat John Goodmans blij zou zijn met welk eten dan ook (aangezien John alles opvreet); recentelijk zagen we in zijn doktersbezoek dat een hartfilmpje het woord ‘pannenkoek’ spelt:

3. Angelina Jolie
Ook actrice Angelina Jolie wordt vaak in de zeik genomen in Family Guy, maar de pijnlijkste grap gaat nog wel over de foto(‘s) waarop te zien is hoe zij haar broer een kus geeft. In de openingscrawl van de Star Wars-parodie is namelijk de volgende tekst te lezen (nadat ze praten over de kus tussen Luke en Leia):

Angelina Jolie kissed her brother. Yeah, she did. You know it, I know it, and her dad knows it. That’s why they hardly ever talk anymore. You can run away to Africa, but you can’t run away from the truth.

Om het af te maken krijgen we nog de tip mee dat we de film Gia moeten kijken, daar is Angelina immers zonder kleren te zien.

4. Ellen
Iedereen kent Ellen, maar niet iedereen weet dat Ellen naar vis ruikt. Family Guy wel:

5. Lady Gaga
Joe snapt niets van Lady Gaga. Hij noemt haar continu ‘het’, vraagt of ze een band is en komt uiteindelijk tot de conclusie dat ze een “douche” moet zijn.

6. Alec Baldwin
Acteur Alec Baldwin is veruit de succesvolste van alle vier de Baldwin-broers (die allen acteur zijn geworden) en dat ontging ook Family Guy niet. In deze cutaway-grap is te zien hoe Alec zijn drie jongere broers voedt om ze in leven te houden, iets wat hij in het dagelijkse leven al doet…

7. Christina Aguilera
Terug naar het jaar 2005: ken je Christina Aguilera nog? Je kunt je vast de zoen van Britney en Madonna wel herinneren uit dat jaar, maar de halve wereld is al weer vergeten dat Madonna drie seconden later ook Christina Aguilera op de bek pakt. Family Guy vergeet niets, dus als Peter als haar manager werkt komen keiharde grappen over deze smerige fase in haar leven naar boven:

8. Samuel L. Jackson
Volgens Family Guy zit acteur Samuel L. Jackson in werkelijk alles. Als ze naar Brians filmset toekomen blijkt dan ook dat Jackson een rol heeft; de burn zit hem in het feit dat het een pornofilm blijkt te zijn.

9. Kevin Spacey
We hebben het hier al eens eerder over gehad aangezien Family Guy-bedenker Seth MacFarlane lang geleden al keiharde grappen maakte over Kevin Spacey (en later ook Harvey Weinstein). Vorig jaar bleek dat hoe fucked up sommige grappen ook waren, ze wel de waarheid aan het licht brachten. We hebben het eigenlijk over een grap over Kevin Spacey, die Stewie maakt in een winkelcentrum:

10. Coldplay
Niet alleen acteurs en solo-artiesten krijgen er van langs, Peter neemt ook graag hele bands op de hak. Neem Coldplay, zeikmuziek deluxe:

11. Jake Gyllenhaal en Maggie Gyllenhaal
Kans is er groot dat je Jake Gyllenhaal wel kent (als acteur uit Brokeback Mountain of Nightcrawler), de kans is iets minder groot dat je zijn zus Maggie ook kent. Eén ding dat je in ieder geval moet weten is het volgende: volgens Family Guy zijn beide acteurs om te huilen zo slecht. Een diner ziet er in huize Gyllenhaal dan ook als volgt uit; ze zijn het niet eens over wie nou de meest vervelende acteur is. Gelukkig biedt papa Gyllenhaal uitkomst:

12. Julia Roberts
Mocht het je nog niet opgevallen zijn: actrice Julia Roberts is nogal vol van zichzelf. Het belangrijkste na een natuurramp als een tsunami is dan ook dat Julia Roberts nog leeft, iets wat ze graag meedeelt tijdens een inzamelingsactie voor tsunami-overlevenden. Na deze toespraak schreeuwt ze maniakaal “ME, ME, ME”, dus uhh, bij Family Guy zijn ze geen fan.

Comments