Acteergoals

Matthew Perry noemt de actrice die zijn Friends-vader speelde nog altijd ‘pa’

donderdag, 26. april 2018

Chandler Bing: niemand weet exact wat zijn beroep is maar iedereen houdt van hem. Niet direct, maar na een stuk of twintig hilarische one-liners is Chandler ook jouw favoriete personage geworden. Ook in het echt doet acteur Matthew Perry het blijkbaar goed bij fans én cast-genoten, waaronder zijn televisievader Charles – uhh, Helena Handbasket.

Want wat blijkt, de band tussen Chandler en zijn vader is eigenlijk net zo sterk als die tussen de acteurs die ze spelen. Kathleen Turner, de vrouw die de man die een vrouw speelt speelde (hou je het nog bij?), zegt dat de band zó sterk is dat Matthew Perry haar nog regelmatig ‘dad’ noemt. Schattig toch?!

De twee houden dus nog altijd contact en dat doet elke Friends-fan goed. Wat dan weer minder leuk om te horen is, is dat Kathleen vindt dat de serie slecht oud is geworden. Ze noemt het een beetje achterhaald, maar is desalniettemin blij met de rol die ze kreeg. Ach ja, wij weten gelukkig beter.

Dat Kathleen Turner de rol van Chandlers vader kreeg is trouwens best bijzonder. Toen ze een eenmansshow opvoerde zag een van de Friends-producers haar op het podium, waarna hij (David Crane) terugkwam met de vraag of zij Chandlers vader zou willen spelen. We zijn maar al te blij dat ze ja heeft gezegd, want haar rol levert hi-larische momenten op, bijvoorbeeld tijdens het huwelijk van Chandler en Monica.

“It really is one of the silliest things I've ever done. I thought, "Well, a woman playing a man playing a woman... I haven't done that yet. Why not?”

Comments