Ze zijn een en hetzelfde!

Complottheorie: Barney Stinson en Count Olaf hebben toch iets gemeen

woensdag, 09. mei 2018

Over de jaren hebben al een hoop (complot)theorieën over How I Met Your Mother de revue gepasseerd. Bijvoorbeeld over hoe het zou kunnen dat Ted al zijn verhalen zo verdraaid dat Barney als een klootzak uit de bus komt, of die ene theorie die Friends en HIMYM verbindt. Recentelijk is het stil in het land van de complotten, maar na een aflevering van A Series of Unfortunate Events moeten we ons aluminiumhoedje weer opzetten.

Wie elke aflevering van HIMYM wel kan dromen, kan zich een bijzondere uitspraak van Barney wel herinneren. In seizoen 6 van aflevering 18 (‘A Change of Heart’, uit februari 2011!) onthult Barney aan Nora dat hij toch wel kinderen wilt. “All three, one of each” vult hij aan. Een bizarre en hilarische uitspraak, eentje die acteur Neil Patrick Harris jaren later nog een keer maakt.

Hij speelt namelijk ook in de Netflix-serie A Series of Unfortunate Events en kruipt daarvoor in de huid van de bekende Count Olaf. De theorie hier stelt dat Barney, na het uit elkaar gaan met Robin in How I Met Your Mother, een ander levenspad besluit te bewandelen. Het is namelijk wel erg toevallig dat Count Olaf jaren later exact hetzelfde zegt als Barney als het om kinderen gaat: “All three. One of each.”

Barney was dus eigenlijk niet zo’n klootzak als Ted zegt. Sterker nog, waarschijnlijk is hij niet eens zo’n gigantische vrouwenverslinder geweest en hield hij daadwerkelijk ontzettend veel van Robin. Hun break-up brak Barneys hart, en hij kon niets anders dan een kluizenaarsbestaan opzoeken. Een beetje make-up op zijn gezicht, een doodse blik en klaar is kees.

Hij gebruikt zijn talent voor theater en vooral liegen dus om een compleet ander leven te leiden, eentje als de excentrieke kluizenaar Count Olaf. Het is niet voor niets dat Olaf een acteur is geworden die continu zichzelf onherkenbaar probeert te maken; dit doet Barney immers al sinds hij uit New York is vertrokken.

Is de theorie vergezocht? Duh, no way in hell dat Netflix bewust een connectie met HIMYM zou maken, maar in onze gedachten zal Neil Patrick Harris altijd Barney blijven...

Comments