Bloemen, en een diss

South Park kreeg bloemen van The Simpsons-schrijvers na Family Guy-aflevering

donderdag, 17. mei 2018

De afgelopen decennia zijn er een hoop hilarische animatieseries gemaakt. De drie grootste en bekendste zijn waarschijnlijk South Park, Family Guy en The Simpsons, en het is bijna onvermijdelijk dat die drie elkaar geïnspireerd hebben. Sterker nog, ze maken opvallend vaak referenties naar elkaar en nemen elkaar ook flink in de zeik.

Maar heel af en toe gebeurt er iets positiefs, zoals een bosje bloemen en een felicitatie.

Te beginnen met dat bosje bloemen. Kort na de befaamde Family Guy-aflevering van South Park, - waarin we ontdekken dat die serie geschreven wordt door een stel zeekoeien die lukraak plot-elementen en grappen in elke aflevering gooien – konden Family Guy-haters hun lol niet op. Waaronder de makers van die andere bekende serie, The Simpsons.

Want ja, als Family Guy zo hilarisch op de hak wordt genomen kunnen de The Simpsons-makers niet anders dan een beetje liefde aan South Park geven. Volgens Trey en Matt haten de Simpsons-schrijvers Family Guy nog meer dan zij, zo zeiden ze in een interview.

Gedeelde haat schept vriendschappen lijkt het wel, want ook de makers van de serie King of the Hill belden even met Trey en Matt, om ze te vertellen dat ze “Gods werk” doen. Poeh, iemand is daar ook geen fan van Family Guy…

Het bosje bloemen is trouwens niet de eerste keer dat The Simpsons en South Park positief over elkaar zijn. Natuurlijk, uit de ‘Simpsons did it first’-aflevering blijkt al dat de South Park-makers respect hebben voor hoe lang The Simpsons bezig is en unieke verhalen blijft vertellen (in tegenstelling tot de zeekoeien bij Family Guy). Maar ook bij The Simpsons hebben ze respect voor South Park, zo bleek wel na de tweehonderdste aflevering.

We hebben het over een moment kort na de 200ste aflevering van South Park, wat een prestatie op zich is voor elke serie. Om ze te feliciteren met de waanzinnige reeks van tweehonderd aflevering lieten de makers van The Simpsons een lief berichtje achter op een speciale felicitatiewebsite. En natuurlijk ging die gepaard met een lekkere diss.

Geheel in ‘Simpsons did it first’-stijl schreven ze het volgende: “Congratulations on reaching 200 episodes. We already did it. Twice.” De teller van The Simpsons staat momenteel op 639 afleveringen, die van South Park op 287. Burn.

Comments